Esports 01/08/2012

El TAS dóna la raó a Àngel Mullera i podrà competir als Jocs

A. Solé / N. Arroyo
2 min
Àngel Mullera en un entrenament a la pista d'atletisme de Lloret de Mar mentre esperava que tot se solucionés.

S'acaba el calvari per a Àngel Mullera. L'atleta de Lloret de Mar podrà competir als Jocs Olímpics de Londres 2012 després que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) li donés la raó ahir i desfés la decisió de la Federació Espanyola d'Atletisme d'apartar-lo de l'equip olímpic espanyol, a instàncies del Consell Superior d'Esports (CSD) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE). Les sospites de dopatge per uns misteriosos correus electrònics, sumat al fet que la seva presència podia descentrar la selecció olímpica, com va defensar la Federació ahir davant del TAS, no són motiu suficient per deixar Mullera fora dels Jocs i l'atleta podrà ser divendres (14 h) a l'estadi olímpic per córrer les eliminatòries prèvies de la prova de 3.000 obstacles, en què havia obtingut la 12a millor marca del món aquest any.

"Havia perdut una mica l'esperança", reconeixia l'atleta ahir. "Però sóc molt tossut i ara estic molt content perquè s'ha fet justícia. M'havia guanyat la plaça a la pista i ara me l'he guanyat als despatxos".

La Federació va amagar la veritat

Mullera, que ahir era precisament a Londres per declarar davant del TAS (com li havien assessorat els seus advocats), no sap encara quan s'afegirà a l'expedició espanyola a la Vila Olímpica. "No sé quan aniré a Londres, si cal viatjaré el dia abans, però sé segur que divendres hi seré i que arribo bé". La vista amb el Tribunal d'Arbitratge Esportiu va durar més de tres hores, però Mullera assegura que va acabar "molt content" després de declarar. I matisa: "De fet, però, el TAS no ha canviat res, ha reafirmat el que ja estava decidit. Sebastián Martos no hauria pogut competir, perquè el COI no va acceptar les raons de la Federació pel canvi de la meva plaça. Però no ha sigut fins avui [per ahir] que ho he sabut". El Comitè Olímpic Internacional no va trobar cap motiu de pes en la petició del canvi de Martos per Mullera el 23 de juliol, i la Federació va amagar aquesta informació a l'atleta català, que hauria pogut competir sense haver de recórrer al TAS a la desesperada. "La Federació Espanyola d'Atletisme preferia que competissin només dos atletes [hi ha tres places espanyoles] que no reconèixer la meva plaça". Malgrat tot, admet que no sent rancúnia cap a la federació i afirma que ell mai ha sigut polèmic i que només vol córrer.

El repte és ser a la final

"Sóc el dotzè del món i espero ser a la final [per a la qual es classifiquen quinze corredors]. Aquesta és la meva fita. Crec que estic preparat, però serà complicat, i no perquè hagi passat tot això", afirma Mullera, que sap que ara tothom estarà pendent d'ell quan competeixi a Londres. "Crec que m'anirà bé el subidón que tinc ara per ficar-me en una final que no serà fàcil, i que tampoc no ho hauria sigut si res de d'això hagués passat".

stats