TELEVISIÓ
Mèdia 09/05/2013

Alberto Chicote torna a la cuina de La Sexta

La segona temporada de 'Pesadilla en la cocina' arrenca avui amb nous casos de restaurants en crisi

Júlia Doltra
2 min
El xef Alberto Chicote tornarà a treballar per salvar restaurants en crisi en la segona temporada de Pesadilla en la cocina, que s'estrena avui.

Barcelona.La Sexta estrena aquesta nit (22.30) la segona temporada de Pesadilla en la cocina , en què el xef Alberto Chicote tornarà a entrar fins a la cuina de diversos restaurants en hores baixes per intentar fer-los remuntar i salvar-los d'un tancament en principi inevitable. En aquesta nova etapa, però, el programa amplia el repertori de locals en què s'introduirà, i als restaurants convencionals hi afegirà també bars de tapes, xiringuitos de platja o hotels.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un dels capítols, a més, tindrà un vessant personal, ja que Chicote mirarà de donar un cop de mà a un amic que veu com el seu restaurant, que havia arribat a gaudir d'un prestigi important, està ara en hores baixes. A l'avançament que n'ha mostrat la cadena, però, es pot veure com Chicote arriba a plantejar-se seriosament abandonar el seu amic després que aquest el menyspreï.

El tràiler de la temporada també inclou imatges d'un altre episodi en què el xef s'ha d'enfrontar als tres socis d'un local que es veu amenaçat per la fallida com a conseqüència de la mala comunicació i la falta d'implicació d'un dels tres propietaris. Per solucionar-ho, Chicote organitza un cara a cara amb dos dels socis, que acaben acusant-se amb crits de "borratxo" i "infidel", a punt d'arribar a les mans.

Amb aquests i altres conflictes, el programa confia a revalidar les excel·lents dades d'audiència de la primera temporada, en què va doblar el share mitjà de La Sexta: a Catalunya va aconseguir 680.000 espectadors i un 12% de quota de pantalla mitjana, i a l'Estat va superar els 2,4 milions de seguidors, amb un 11,8% de share . Això sí, l'espai també va generar certa polèmica quan dos dels restaurants visitats per Chicote van tancar poc després d'haver participat en el programa.

Alberto Chicote és l'hereu de l'escocès Gordon Ramsey, que el 2004 va estrenar al Channel 4 britànic Ramsay's Kitchen Nightmares . Per primera vegada un cuiner professional intervenia en restaurants en situacions límit, aportant canvis en el menú, en els treballadors i en el local. Després de l'èxit d'audiència, la cadena americana Fox en va comprar els drets i en va fer la seva pròpia versió, també presentada per Ramsey. Chicote, però, va afirmar a la tardor, abans de l'estrena de la primera temporada, que no pretén "imitar" Ramsey, sinó imprimir el seu propi estil al format.

La trajectòria professional d'Alberto Chicote és considerable. Va començar a estudiar hostaleria amb 17 anys i va ser un dels pioners en la utilització de l'última tecnologia en la cuina tradicional, així com en la fusió d'estils. És propietari del restaurant Nodo a Madrid, que combina la cuina espanyola i la japonesa, i també del Pandelujo.

stats