MITJANS PÚBLICS
Mèdia 05/05/2013

Els empleats de TV3 busquen suport popular

Organitzen un concert per conscienciar la ciutadania que el model de televisió pública està en joc

Joan Callarissa
3 min
CONSCIENCIACIÓ 
 Els treballadors de TV3 han editat un vídeo que ajunta professionals de tots els àmbits en defensa de la televisió pública.

BarcelonaEls treballadors de TV3 fa temps que li veuen les orelles al llop i sembla que han decidit no esperar-se més per sumar la ciutadania al seu bàndol contra noves retallades dels pressupostos de la cadena pública, que podrien desembocar en un ERO. Ara per ara, una comissió de més de 500 empleats de la cadena s'ha posat en marxa per aconseguir que els catalans se sumin a la seva causa i que això els serveixi com a argument de pressió davant les intencions del Govern i de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En primer lloc, els treballadors donen "les gràcies al públic que durant 30 anys ha donat suport a TV3 i l'ha convertit en una televisió forta i de qualitat". I a partir d'aquí alerten del "perill que suposaria una nova reducció dels pressupostos que pot deixar el model actual molt debilitat". Diuen que conservar-lo és "responsabilitat de tots". Per això, recorden en una carta oberta a la ciutadania que, tot i que són conscients que han de fer "la mateixa feina amb menys recursos", el que està en joc no només són els seus "llocs de treball" sinó "la teva tele i la teva ràdio, i un dels motors de la cultura i la indústria audiovisual catalana". Expliquen també que per fer aquest pas s'han esperat i que primer ja han "encaixat una rebaixa important" dels recursos.

A més d'aquesta missiva, els treballadors recullen firmes "arreu del país" en defensa del model actual. Asseguren que ja en tenen "més de 40.000". També han editat un vídeo en què diversos professionals de la casa i persones rellevants de dins i fora del camp de la comunicació els donen suport amb el lema "Jo estimo TV3". No obstant, el plat fort de les activitats que preparen per conscienciar els catalans del que està en joc és un concert el diumenge 12 de maig al Moll de la Fusta de Barcelona.

Plantejat com un acte d'agraïment al suport que la població ha donat a la cadena durant els seus 30 anys de vida, aquesta jornada reivindicativa tindrà un matí amb activitats familiars i una tarda amb concerts amb grups catalans. Mishima, Gossos, Els Catarres, Quimi Portet, Pastora, Teràpia de Shock, Andreu Rifé i Macedònia són alguns dels grups que hi actuaran.

Poca credibilitat a Duart

Fins ara, els rumors d'ERO han sonat en diverses ocasions i, segons els treballadors, "no han estat desmentits". Per això, asseguren que se'ls "menysprea" i que no se'ls informa degudament. El mateix que es fa amb ells afirmen que passa amb la ciutadania, a la qual "s'amaga els seus objectius sobre el servei públic de TVC i Catalunya Ràdio". Entre les seves crítiques apunten directament al president de la CCMA, Brauli Duart. Consideren que el seu paper es limita a seguir el que marca el Govern perquè "no pinta res" en la presa de decisions.

De fet, Duart va ser preguntat sobre l'ERO l'últim cop que va comparèixer al Parlament de Catalunya. Allà va insistir que és "l'última opció" que preveu i que primer vol reduir la despesa de personal posant la CCMA al nivell de la resta de la funció pública. A la cambra també va desmentir que hagués filtrat el nombre d'afectats o una hipotètica data per fer l'ERO. "Si s'ha d'aplicar algun dia, serà perquè no hem estat capaços de trobar cap alternativa", va concloure Duart. Un extrem que els treballadors de la cadena pública entenen més proper i no veuen tan hipotètic.

stats