Mèdia 24/08/2012

'El gran dictat' precedirà els 'Telenotícies' del vespre

La nova temporada arrencarà amb un canvi significatiu a TV3. El gran dictat abandona els migdies i s'instal·la a les 20.20 h del vespre, just abans del Telenotícies. Espai Terra salta a les 20.00 h.

àlex Gutiérrez M.
2 min
'El gran dictat' precedirà  els 'Telenotícies' del vespre

BARCELONA.El concurs El gran dictat torna a moure's per la graella, però en aquest cas per ocupar una franja ben atractiva: l'anomenat acess prime time , a dos quarts de nou del vespre, a partir del dia 3. Serà el programa, per tant, que donarà pas a l'edició nocturna dels Telenotícies . La temporada passada eren els programes Esport club i Espai Terra els que s'emetien a aquesta hora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'aposta per El gran dictat busca reforçar una franja en la qual TV3 comença a notar la pressió de Josep Cuní i el seu magazín vespertí a 8TV. Aquest últim any l' Esport club ha tingut 200.000 espectadors de mitjana i una quota del 9,7%. Espai Terra , per la seva banda, n'ha aplegat 195.000 per a un share del 10%. Són dades relativament discretes, per sota de la mitjana de la cadena i que no acusen gaire l'efecte contagi dels TN vespre , que doblen aquests resultats amb 533.000 espectadors i un 19,9% de quota.

Ara Espai Terra s'avança a les 8 del vespre, 20 minuts abans que comenci El gran dictat . Esport club se'n va al canal Esport 3.

Un concurs sobre llengua

El gran dictat és un concurs que posa a prova els coneixements lingüístics dels participants. Però ho fa amb l'entreteniment com a divisa i de manera desacomplexada: considera el català una llengua viva, se centra en la parla genuïna del carrer i es fixa, per exemple, en com es van integrant neologismes o com s'adapten els anglicismes. En paraules d'Òscar Dalmau, el seu presentador, és "un concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". Les proves juguen amb el català correcte i la fase final es basa a escriure correctament paraules de dificultat creixent.

El programa va engegar el setembre del 2009, durant els migdies del cap de setmana. L'any 2011 va fer el salt als laborables, també als migdies, després d'Els matins . Ara ocuparà la franja vespertina, que dues temporades enrere va ocupar un altre concurs que també jugava amb la llengua catalana, el Bocamoll .

Durant l'última temporada el programa ha aconseguit una audiència mitjana diària de 187.000 espectadors, el 14,6% dels que a aquella franja horària miraven la televisió.

stats