Política 23/07/2015

Coscubiela: "Junts pel Sí porta la motxilla de fer Mas president amb les seves polítiques"

El candidat d'ICV-EUiA per al 27-S demana a Romeva que sigui "honest i sincer"

Ara
2 min

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA per al 27-S, Joan Coscubiela, que s'integrarà a la candidatura Catalunya Sí que es Pot juntament amb Podem, veu en la llista conjunta de CDC, ERC i les entitats sobiranistes una estratègia del president de la Generalitat, Artur Mas, per garantir-se que segueix sent president. "Junts pel Sí porta la motxilla de fer Mas president amb les seves polítiques", ha etzibat en una entrevista a l'ARA Bassas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que, segons Coscubiela, Mas està intentant sortir de "l'embolic" en el qual ell mateix es va posar quan va avançar les eleccions el 2012 i va perdre força. Al seu judici, amb Junts pel Sí queda demostrat que Mas "continua tenint les claus i belluga els fils", ja que s'ha acabat fent la llista que volia des del començament. Ha insinuat, a més, que no hi ha hagut "joc net" per aconseguir que ERC s'integrés a la llista però s'ha negat a explicar el que li han dit dirigents republicans sobre aquest assumpte.

Coscubiela també ha estat crític amb la decisió del seu excompany de partit Raül Romeva de ser el candidat de Junts pel Sí. Al seu parer, si fos "honest i sincer amb si mateix" explicaria que la Unió Europea no reconeixerà "el caràcter de referèndum de les eleccions del 27-S". Sobre el fet que Romeva hagi dit que mantindrà la porta oberta perquè tothom qui ho vulgui se sumi al procés independentista, Coscubiela ha respost que li "agraeix que es presenti com a home bo de Junts pel Sí", però que si ho fa "amb una mica més de paternalisme, millor". En tot cas, ha insistit que a ICV-EUiA ja són "prou grans" per saber per on han de passar.

El candidat ecosocialista també ha lamentat que a Junts pel Sí s'entestin a enviar un missatge dels "només dos milions de persones" que estan a favor de la independència i no pas dels quatre milions que estan a favor del referèndum. I és que, segons Coscubiela, la clau de l'èxit del procés és "aglutinar al màxim de gent durant al màxim de recorregut i al màxim de temps".

stats