Política 16/10/2014

Marta Rovira: "Estem disposats a fer el que calgui si al primer ple després de les eleccions es declara la independència"

Ara
1 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat en una entrevista a ARA Vídeos que a ERC estan "disposats a fer el que calgui si al primer ple després de les eleccions [plebiscitàries] es declara la independència". "Tornarem a tenir la unitat per declarar la independència", ha assegurat. Aquestes paraules arriben pocs dies després que la unitat entre els partits sobiranistes pel 9-N es trenqués, i que el president de la Generalitat ja hagi posat sobre la taula unes eleccions plebiscitàries després del 9-N. "El més important no és qui hi ha a la llista, sinó fer-la guanyadora".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el paper de l'ANC i Òmnium, Rovira ha assegurat que "mira els debats amb molt respecte, però també molt esperançada". "Creiem que tots junts sortirem d'aquesta situació en què ens ha posat el govern espanyol", ha explicat.

"Hem de tornar a trobar la manera de treballar plegats", ha dit Rovira. Per poder declarar la independència de Catalunya, Rovira veu imprescindible fer unes eleccions plebiscitàries després del 9-N. Aquestes eleccions són les que determinarien, al seu parer, "un mandat democràtic clar i net". "La independència ens l'hem de guanyar i això es fa amb unes eleccions i un mandat democràtic", ha reiterat la número 2 d'ERC. Per ERC, aquesta declaració "haurà de quedar aprovada des del principi, de manera gairebé automàtica" després de les eleccions.

Sobre el 9-N alternatiu proposat pel Govern, Rovira ha dit que "tots teníem tantes ganes de fer la consulta que pensàvem que el 9-N es podria mantenir com el teníem plantejat". La dirigent republicana ha reconegut que el que "no té clar" és la gestió dels resultats del 9-N.

stats