Política 16/11/2012

Mas retocarà la imatge de la seva campanya al tram final

CiU implantarà canvis a la imatge de campanya d'Artur Mas de cara a l'última setmana abans del 25-N. El candidat planifica una reunió pel dret a decidir amb els sindicats si surt reelegit a les urnes

Oriol March
2 min
El candidat de CiU, Artur Mas, va ser ahir al vespre a Terrassa acompanyat de Josep Rull, número 3 de CDC.

TerrassaQuinze dies es fan llargs, i més quan es juga tot a la carta presidencialista. És per això que CiU introduirà canvis en la controvertida imatge de campanya d'Artur Mas (el cartell i el vídeo que s'han considerat messiànics) de cara a la setmana vinent, l'última abans del 25-N. Així ho han confirmat a l'ARA fonts de la federació, que ja té preparat un nou vídeo "emotiu" que inclourà mítings de campanya i que mantindrà el to del primer, en què Mas apareix davant un estol de senyeres -i alguna estelada- en referència a la manifestació de la Diada que ho va precipitar tot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Forma part de la nostra planificació de mitjans", resumeixen des del comitè electoral de CiU, que admet la variació del missatge per a la segona setmana de campanya. El cartell electoral de Mas és molt probable que rebi algun retoc. El que sí que és definitiu és que els estrategs nacionalistes tenen previst elevar el to nacional després d'uns quants dies en què els desnonaments i la vaga general han ocupat les primeres pàgines als mitjans. En un míting a Terrassa, Mas va parlar de l'estat propi com una aposta indefugible després de trenta anys d'autonomisme.

Un autonomisme que el candidat vol superar a través d'una consulta d'autodeterminació que desemboqui en la "plena sobirania" catalana. Aquest és l'escenari que plantejarà Mas en una reunió que ahir va anunciar que farà amb Joan Carles Gallego (CCOO) i Josep Maria Àlvarez (UGT) després de les eleccions, en cas que surti reelegit.

El líder de CiU va parlar amb ells ahir a la tarda, l'endemà de la vaga general del 14-N. "Aquest camí només el podem fer junts", va indicar el candidat, que també juga la carta de l'estat propi per cobrir el flanc social, la seva principal debilitat de cara a una oposició que furga en les retallades pressupostàries. Unes retallades que, amb la plena sobirania, serien "molt menors" i, per tant, generarien "menys vagues" i "menys protestes", segons va assenyalar Mas. El candidat va admetre el "malestar" social a causa de la situació econòmica.

El protagonisme de Rull

Josep Rull, secretari d'organització de CDC i un dels dirigents més estimats per la militància -sempre és el més aplaudit, amb el permís de Mas, quan el seu nom sona per megafonia-, va fer un discurs abrandat i no es va estar de reclamar la "independència" de Catalunya. Citant Robert Kennedy, va emplaçar els catalans a "superar murs infranquejables", i va fer pinya amb Mas per aconseguir una majoria "excepcional" que reforci el Govern el 25-N.

Però no tothom ho veu com Rull. Aquesta majoria excepcional -que CiU també reclama a l'entorn del dret a decidir- ha de servir, simplement, per "obligar" el PP i el PSOE a "asseure's al voltant d'una taula", segons el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Duran fa una setmana que no coincideix amb Mas en cap acte públic i ahir tampoc va ser a la festa jove de les joventuts de CiU.

stats