CRISI A LA PROMOTORA DE LA FIRA D'ABRIL
Política 19/11/2013

Els crítics de la FECAC s'atrinxeren a la Fundació

Marc Colomer
2 min
García Prieto nega ara que hagués renunciat a la presidència de la Fundació FECAC.

Barcelona.Lluny d'apaivagar-se els ànims a la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), tres setmanes després de les eleccions internes la confrontació s'ha instal·lat a l'entitat per quedar-s'hi. Els ara ja exdirigents crítics -que van promoure una denúncia contra l'expresident Francisco García Prieto per suposades irregularitats en la seva gestió econòmica durant els 27 anys que va presidir la FECAC- han obtingut el control de la Fundació de la FECAC, que va crear el mateix García Prieto per facilitar-se l'accés a subvencions públiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la reunió de dilluns passat del patronat de la Fundació després de la renúncia forçada de García Prieto el 14 d'octubre, es va ratificar com a president Antonio Gamero i com a patrons Miguel Terrino i Joaquin Moreno -impulsors de la denúncia a la fiscalia-, i s'hi va incorporar el també crític Manuel Espinosa. També va ser ratificat com a secretari Francisco Flores, que va ser el candidat a presidir l'associació FECAC avalat pels crítics i el segon més votat després de Daniel Salinero, actual president de l'associació i home de confiança de García Prieto. Salinero va admetre ahir a l'ARA l'anomalia que representa que la seva junta no tingui "cap control" sobre la Fundació.

L'enfrontament entre l'associació FECAC i la Fundació FECAC no és un element menor. La relació entre les dues entitats -presidides fins fa poc per García Prieto- és una de les claus del suposat entramat ideat per l'expresident per desviar milions de la Fira d'Abril catalana.

García Prieto no es rendeix

A tot plegat, però, s'hi ha afegit ara una altra dificultat. Amb la nova junta de la Fundació registrada al departament de Justícia -divendres passat-, Francisco García Prieto nega que hagués renunciat al càrrec i s'aferra a un suposat error de forma en la convocatòria del patronat de la Fundació per reivindicar-se encara president legítim. Fonts dels crítics consultades per l'ARA defensen que han seguit tots els passos legals preceptius, però el cert és que l'ombra de Francisco García Prieto -que va convertir la Fira d'Abril de Catalunya en un monopoli familiar- segueix planant sobre l'entitat promotora de la Fira d'Abril de Catalunya.

Aquesta setmana la fiscalia ha de resoldre si l'abundant documentació inculpatòria -l'advocat parla de 13 presumptes il·lícits penals- aportada pels crítics passa a mans del jutjat 29 de Barcelona, que ja investiga el cas arran d'una querella de l'Hermandad la Esperanza de Badalona. Paral·lelament, Salinero va explicar ahir que la nova junta de l'associació FECAC estudia tres pressupostos per promoure una auditoria a fons per aclarir les sospites que enterboleixen l'entitat.

stats