Dossier 20/02/2013

L'Estat va arxivar un cas de faltes molt greus de Método 3

Ara
2 min

Madrid.Arran de l'escàndol dels espies, ahir va transcendir que la Policia Nacional ja havia inspeccionat el maig del 2011 l'agència de detectius Método 3, ja que hi havia detectat "irregularitats molt greus". Però això no va ser suficient perquè el ministeri de l'Interior, llavors en mans de l'ara líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, considerés necessari estirar el fil, i la secretaria d'estat de Seguretat va decidir arxivar-ho quan el titular d'Interior era ja Antonio Camacho.

Segons han informat fonts de la investigació citades per l'agència Efe, la Brigada d'Inspecció i Investigació de la Unitat Central de Seguretat Privada de la policia espanyola, en les inspeccions de despatxos de detectius privats que porta a terme de manera periòdica, va comprovar que Método 3 havia comès faltes molt greus. Va redactar l'informe i el va remetre a la secretaria d'estat de Seguretat, on en aquell moment el titular era Justo Zambrana.

No passa desapercebut, però, que les fonts citades no van precisar quin tipus d'infraccions es van detectar, tot i que van recordar que les sancions per faltes molt greus, segons la llei de seguretat privada, comporten multes que van de 30.050 euros a 600.000. Entre les infraccions que la normativa considera molt greus hi ha la prestació de serveis de seguretat a tercers sense l'habilitació necessària o bé la instal·lació de mitjans materials o tècnics no homologats que siguin susceptibles de causar danys greus a les persones o als interessos generals, un supòsit que evoca inevitablement el cas d'espionatge. La negativa a facilitar els llibres registre reglamentaris és un altre dels supòsits. Es dóna el cas que l'any passat, en el marc de l'operació Pitiüsa, de tràfic de dades, el jutge va reclamar a Método 3 els llibres registre, però l'agència va al·legar que els documents havien quedat destruïts per una inundació.

stats