SOCIETAT
Societat 14/06/2011

Airbus presenta el seu somni d'avió del futur

La companyia aeronàutica ha presentat el seu prototip més innovador. Per al 2050, imaginen que els avions tindran sostre transparent, seients ergonòmics i espais de realitat virtual per a l'oci dels passatgers

Agències
2 min
La cabina de l'avió té sostre invisible per poder gaudir de les vistes / AIRBUS

LondresLa companyia aeronàutica Airbus somia amb una revolució en l'aviació comercial. Els enginyers han presentat aquest dilluns a la nit a Londres un prototip d'avió fruit de les seves concepcions més innovadores. El concepte de cabina que Airbus imagina per a l'any 2050 té un sostre transparent que permetria que el passatger pugui admirar les vistes durant el vol. També hi haurà seients ergonòmics i un espai de realitat virtual on el viatger podria, per exemple, jugar a golf o fer compres. 



"Les nostres investigacions mostren que els passatgers del 2050 voldran viure una experiència agradable durant el viatge, alhora que exigiran que els avions siguin respectuosos amb el medi ambient", ha explicat en la presentació el vicepresident executiu de la divisió d'enginyeria d'Airbus, Charles Champion. El prototip d'Airbus compta amb tecnologies per a reduir la crema de combustibles, la contaminació acústica i les emissions de CO2 i altres residus. "El nostre repte per al futur és predir quina tecnologia serem capaços de produir, aquesta és la idea per la qual es regeixen els prototips conceptuals", ha declarat el vicepresident de la companyia. "El món canvia molt ràpidament, i probablement mai veurem una cabina com aquesta, però en veurem altres en què s'hauran aplicats noves solucions", ha afegit. 



Esquelet d'ocell

La companyia ha projectat un vídeo amb els dissenys més futuristes i ha posat èmfasi en la necessitat de rebutjar els actuals materials amb què es construeixen les cabines dels avions i substituir-los per altres biodegradables. L'estructura "biònica" d'aquests aparells del futur, segons els concep el gegant de l'aeronàutica, tractaria d'imitar l'eficiència de l'esquelet dels ocells, constituïts de materials lleugers però de gran duresa. 



Cervell humà

El sistema elèctric de la cabina pot comparar-se amb el cervell humà ja que estarà integrat en una membrana que farà que els centenars de quilòmetres de cable que actualment recorren les aeronaus siguin cosa del passat. Segons el disseny, la membrana que conformaria les parets de la cabina permetria controlar la temperatura a l'habitacle, i els passatgers gaudirien de bona comunicació amb l'exterior, amb la possibilitat de contactar amb la família via videoconferència.

Realitat virtual


L'interior de l'avió imaginat per Airbus està dividit en zones adaptades a les diverses necessitats dels passatgers, amb una "zona revitalitzant" que comptaria amb aire enriquit amb antioxidants i vitamines, il·luminació ambiental, aromateràpia i tractaments d'acupuntura. A la "zona interactiva", els passatgers podrien gaudir de jocs interactius o d'una tarda de compres a través d'hologrames de realitat virtual, mentre que el viatger que requereixi assistència personalitzada hauria de dirigir-se a la "zona d'alta tecnologia".

stats