SOCIETAT
Societat 05/02/2013

L'Ajuntament de Castelldefels estudia exercir l'acusació contra l'exalcalde acusat de corrupció

El socialista Agustín Marina, que va ser alcalde de Castelldefels durant 23 anys, dos funcionaris i un constructor estan involucrats en un presumpte cas de corrupció urbanística

Efe
2 min

CastelldefelsL'Ajuntament de Castelldedels estudia personar-se com a acusació popular en el cas de corrupció urbanística en el qual està involucrat l'exalcalde socialista Agustín Marina, que va ser el màxim dirigent de la ciutat durant 23 anys. Segons publica aquest dimarts el diari 'El Periódico', l'exalcalde i tres persones més, dos funcionaris i un constructor, estan involucrats en un presumpte cas de corrupció i s'haurien lucrat amb diversos plans urbanístics desenvolupats a la ciutat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat a l'agència Efe que està previst que aquest dimecres l'exalcalde declari com a imputat davant el titular del jutjat d'instrucció número 8 de Gavà. El cas va ser denunciat a la Guàrdia Civil per l'actual alcalde de la ciutat, el popular Manuel Reyes.

Reyes ha explicat que "la informació ens va arribar de manera anònima a la seu del partit local i al meu propi domicili, i davant el volum d'informació i els detalls que hi havia, vaig considerar que el més oportú era traslladar la documentació a la Guàrdia Civil perquè estudiés el cas". La documentació a la qual es refereix l'actual alcalde involucra l'exalcalde Marina i funcionaris de l'empresa municipal Castelldefels Projeccions en un cas de corrupció, i els podria acusar de lucrar-se amb la urbanització d'algunes zones de la ciutat, com Ca n'Aimeric o la Muntayeta.

Reyes considera que "cal provar la malversació o la corrupció, però el que és clar és la mala gestió". L'alcalde recorda que la ciutat tenia, el 1992, 33.000 habitants, i actualment està per sobre dels 63.000. "Els governs anteriors ho han urbanitzat tot al màxim, s'han fet moltes urbanitzacions i s'han construït moltes cases, i malgrat això, l'empresa municipal Castelldefels Projeccions acumula un deute de 18 milions d'euros", diu Reyes.

L'alcalde recorda que al deute de l'empresa municipal cal sumar-hi la del mateix Ajuntament, que puja a 77 milions d'euros. "No és possible que un ajuntament com el de Castelldefels

stats