Societat 18/07/2013

Alliberen les cooperants de Metges Sense Fronteres segrestades a Kènia l'octubre del 2011

Van ser segrestades quan treballaven al camp de refugiats de Dadaab en la construcció d'un hospital

Ara
1 min
Mone Serra i Blanca Thiebaut, les cooperants segrestades a Kènia

BarcelonaLes dues cooperants de Metges Sense Fronteres segrestades a Kènia el 13 d'octubre del 2011 han sigut alliberades aquest dijous, segons ha confirmat l'organització en un comunicat. Les dues treballadores estan en bon estat de salut i estan rebent suport d'un equip de Metges Sense Fronteres, que treballa perquè puguin tornar a casa tan aviat com sigui possible.

L'empordanesa Mone Serra i la madrilenya Blanca Thiebaut han sortit de territori somali en direcció a Djibouti, el país veí on hi ha les bases de diversos exèrcits internacionals desplegats en l'operació Atalanta, segons ha avançat la cadena SER. Des d'allà, està previst que volin cap a l'estat espanyol en les pròximes hores.

Les cooperants van ser segrestades quan treballaven al camp de refugiats de Dadaab en la construcció d'un hospital. Els fets van tenir lloc el matí del 13 d'octubre del 2011, quan un grup d'homes armats van atacar dos vehicles quatre per quatre de l'organització. Un conductor va ser resultar ferit i les dues cooperants van desaparèixer.

Metges Sense Fronteres ha agraït, en el seu comunicat, l'esforç de tots els implicats en l'alliberament, i ha condemnat una vegada més els atacs contra els treballadors humanitaris. Aquest divendres al migdia l'organització oferirà una roda de premsa a Madrid per informar de l'alliberament.

stats