SOCIETAT
Societat 03/12/2012

Benet XVI afirma que els Reis Mags provenien d'Andalusia

El Papa assegura que provenien de Tartessos, un regne que els historiadors ubiquen en un territori entre les províncies de Huelva, Sevilla i Cadis

Ara
1 min
El Papa Benet XVI reunit amb bisbes belgues el 2010, després de l'expulsió del bisbe de Bruixes, Roger Vangheluwe, per suposats abusos a menors.

BarcelonaL'últim llibre del Papa, 'La infància de Jesús', continua aportant dades curioses sobre la tradició cristiana. Benet XVI, que ja havia detallat que els Evangelis no recullen que hi hagués un bou i una mula al pessebre, relata que els Reis Mags provenien del territori que avui és Andalusia. Segons el pontífex, Melcior, Gaspar i Baltasar venien de Tartessos, un regne que els historiadors ubiquen entre les províncies de Huelva, Sevilla i Cadis.

El Papa ha justificat en el seu llibre aquestes conclusions després d'haver interpretat els passatges del naixement de Crist a partir de salms i textos sagrats anteriors en què s'esmenta Tarsis en diverses ocasions. En concret, es refereix als textos de Mateu i Isaïes. Sobre els dubtes que planen sobre l'adoració dels Reis Mags, el pontífex escriu que està convençut que es tracta d'un fet històric. Assegura que tant si és veritat com si no, aquesta qüestió no afecta cap aspecte essencial de la fe.

stats