Societat 22/12/2011

CCOO envia als funcionaris un recurs contra la retenció de l'IRPF perquè l'enviïn a la Generalitat

Fonts sindicals asseguren que no poden accedir a la nòmina de la intranet oficial. La reclamació demana que es tornin els diners als funcionaris

Ara
1 min

BarcelonaEl sindicat CCOO ha distribuït entre els treballadors públics un formulari de recurs de reposició perquè els que vulguin presentin una queixa formal davant l'administració per la retenció de l'IRPF de la paga extra de Nadal abans de cobrar-la.

En la reclamació, el sindicat entén que la mesura és "lesiva per als drets" dels funcionaris i personal laboral i argumenta que la retenció atempta contra la llei que regula l'impost de l'IRPF. CCOO reclama que es reemborsin els imports "retinguts indegudament".

Fonts sindicals, han assegurat, a més, que l'eina informàtica dels funcionaris de la Generalitat on habitualment poden consultar la nòmina no ofereix la del novembre i, en comptes d'això, diu que "la consulta de la nòmina actual no es troba disponible per a la data actual. Es podrà tornar a consultar a partir de la data d'obertura de la nòmina per al mes en curs". Les mateixes fonts asseguren que aquest missatge no és l'habitual, que, quan es produeix un error tècnic o una sobrecàrrega del sistema simplement es demana que es "torni a intentar més tard".

stats