SOCIETAT
Societat 03/07/2011

Cleries diu a ERC que no "maquilla" les dades de la dependència

El diputat d'ERC, Pere Bosch, va acusar el conseller de Benestar Social i Família d'oferir dades "poc transparents" per dissimular "l'alentiment" en els processos d'atenció als dependents

Acn
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha negat que les dades sobre l'aplicació de la llei de dependència que va presentar divendres estiguessin "maquillades" i ha assegurat que, si algun partit fa aquesta afirmació, potser és perquè "li sap greu que les coses vagin bé". El conseller ha respost d'aquesta forma al diputat d'ERC Pere Bosch, que va acusar Cleries "d'endarrerir" l'aplicació de la llei i d'oferir dades "poc transparents" per dissimular "l'alentiment" en els processos que hi ha hagut en el darrer trimestre. El conseller de Benestar Social i Família ha assistit aquest diumenge a la inauguració d'una residència per a persones discapacitades a l'Hospitalet de Llobregat. Josep Lluís Cleries ha afirmat que les xifres sobre l'aplicació de la llei de dependència que van fer-se públiques divendres "no estan maquillades" perquè mostren que, tot i que s'ha posat en marxa un nou sistema administratiu integrat a l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, s'han atès el 70% dels 54.000 expedients que van detectar-se pendents el 31 de desembre del 2010.

Segons les dades que va presentar Cleries, hi ha 18.653 expedients sense resoldre anteriors a 2011. Cleries ha insistit que el Departament va "al dia" amb les sol·licituds del 2011 i ha dit que, a partir d'aquest mes de juliol, s'han començat a resoldre totes les dependències moderades. "Potser el maquillatge consisteix a dir que les coses van bé i a algú li sap greu", ha afirmat el conseller, que ha recordat que les dades que van donar-se a conèixer les elaboren funcionaris i que es processen "amb absoluta transparència". Així mateix ha indicat que el Govern està "raonablement satisfet" perquè confia que el mes de setembre podrà tenir el 100% dels casos resolts.

Cleries ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la nova residència per a persones amb discapacitats intel·lectuals L'Hospitalet-Bellvitge. En aquest acte, el conseller ha indicat que aquest equipament és una aposta "per posar en valor les possibilitats d'autonomia personal dels pacients". A banda, ha remarcat que aquesta instal·lació oferirà un servei personalitzat i de qualitat a les 40 famílies que se'n beneficiaran.

stats