SANITAT
Societat 19/08/2013

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, alerta que més retallades en salut "generaran conflicte"

"No podem abaixar més el pressupost" en salut, ha dit Vilardell a la Universitat Catalana d'Estiu

Marc Toro/acn
1 min

PradaEl president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, ha assegurat que si el Govern aplica més retallades en la sanitat catalana es "crearà una tensió important" que pot generar "conflictes". Vilardell, que aquest dilluns ha visitat la Universitat Catalana d'Estiu, ha afegit que si la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat suposa aplicar els comptes de l'any anterior "ja serà important", perquè els professionals del sector no poden assumir més retallades salarials ni un empitjorament de les condicions laborals.

"La nostra temença és que hi hagi més retallades a Salut, cosa que seria molt perjudicial. Estem en moments que no podem abaixar més aquest pressupost, ja que les retallades creen una tensió important, sobretot a la tardor", ha dit Vilardell. El president del Col·legi de Metges i assessor del Govern també ha assegurat que "no es pot retallar més la cartera de serveis o a nivell de professionals o a nivell de sous".

Vilardell també s'ha mostrat partidari de la reestructuració d'entitats com l'ICS, sempre que "no signifiqui la creació d'organismes nous".

stats