SALUT
Societat 30/05/2013

Delegats sindicals de la sanitat ocupen l'ICS durant més de quatre hores

Denuncien les retallades en el sistema sanitari i la pretensió de l'ICS d'ampliar la jornada laboral als treballadors

Efe
2 min

BarcelonaUna quinzena de delegats sindicals del sector de la sanitat pública han ocupat avui durant més de quatre hores el vestíbul de l'Institut Català de la Salut (ICS) per denunciar les retallades en el sistema sanitari.

Segons ha informat a Efe el responsable del sector de l'ICS del sindicat UGT, Juan Cobacho, la tancada ha començat cap a les 12.00 del migdia i s'ha allargat fins a les 16.30 hores, quan s'ha iniciat una concentració davant de la seu de l'ICS, a la confluència del carrer Balmes amb la Gran Via de Barcelona, en la qual han participat un centenar de delegats de la sanitat pública catalana.

Mentre ha durat la tancada, que ha estat seguida de prop pels Mossos d'Esquadra, que s'han limitat a dialogar amb els tancats, els delegats han recorregut les plantes de l'edifici per repartir el manifest de protesta per les retallades. Amb el lema "Ni una hora més, ni un contracte menys", els delegats han protestat per la pretensió de l'ICS d'ampliar la jornada laboral als treballadors de la sanitat pública, reduir la plantilla i retallar horaris als interins.

"No és veritat que la Generalitat sigui el garant de la sanitat pública, ara mateix l'estem sostenint els professionals amb el nostre esforç i malgrat les retallades que està aplicant el govern català", ha denunciat, en declaracions a Efe, Juan Cobacho. "Si posen en marxa el programa que han anunciat per reorganitzar els hospitals acomiadaran 800 persones i això és una minva en la qualitat de l'assistència als ciutadans", ha denunciat el delegat sindical d'UGT.

Segons Cobacho, "no és normal que l'empresa pública més gran de Catalunya, amb 42.000 treballadors, retalli i no ofereixi als ciutadans la possibilitat d'obrir més temps els quiròfans. Ens diuen que és un problema pressupostari però no ho compartim".

Els delegats concentrats aquesta tarda davant l'ICS han cridat consignes contra el conseller de Salut, Boi Ruiz, el qual acusen de "les retallades econòmiques que fan més llargues les llistes d'espera i augmenten el temps d'espera per practicar operacions". Els delegats sindicals de la sanitat pública també han reclamat "el dret a la negociació col·lectiva i la defensa de l'ocupació i les condicions de treball".

stats