SOCIETAT
Societat 22/04/2013

Dimiteix el gerent de l'Hospital de Sant Pau, Xavier Corbella, per motius de salut

Xavier Pomés critica la "injustificable campanya" d'alguns treballadors

Acn
2 min

BarcelonaEl gerent de l'Hospital de Sant Pau, Xavier Corbella, ha dimitit per motius de salut, segons ha pogut saber l'ACN. El president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària, Xavier Pomés, ha informat a través d'un comunicat intern que Corbella va agafar la baixa laboral "per prescripció mèdica" i posteriorment li va presentar la seva carta de renúncia. Pomés considera que aquesta situació és "relació directa" amb una "injustificable campanya" en contra d'aquest i altres responsables del centre. A més, critica el camí de "judicialització" i "desprestigi" dels seus responsables que han iniciat i alerta que en cas que segueixi així s'anirà cap a un "carreró sense sortida".

Corbella va presentar la seva renúncia a Pomés després d'haver d'agafar una baixa per "problemes de salut". El president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària ha vinculat aquesta situació directament amb una "campanya en contra seva" iniciada per un grup de treballadors.

Pomés destaca en l'escrit "l'excel·lent" feina feta per Corbella i assegura que ha contribuït a reduir el dèficit del centre hospitalari. Està previst que el patronat nomeni un substitut en funcions en la propera reunió, a l'espera de la resposta del Departament de Justícia sobre la intervenció del centre.

Recorda la complicada situació que viu el centre i considera que lluny de millorar s'està enrarint l'ambient amb informacions intencionades per mantenir una certa tensió.

Pomés nega "patrimoni ocult"

D'altra banda, Pomés ha negat en declaracions a Catalunya Ràdio que l'hospital tingui "un patrimoni ocult", ja que els comptes estan anualment auditats i les auditories s'envien tant a la Sindicatura de Comptes com al Protectorat de Fundacions de la Generalitat. "És públic i notori el patrimoni que té Sant Pau", ha dit. Actualment, la xifra patrimonial és de 180 milions d'euros.

Ha lamentat que es doni la impressió que s'estiguin cometent irregularitats en la gestió del centre i ha asseverat que els donatius que rep s'estan dedicant a les finalitats establertes com la recerca, inversions estructurals o les concessions de beques a metges. Ha informat que durant els últims quatre anys s'han destinat a aquestes finalitats gairebé 14 milions d'euros, 4,6 dels quals han estat per a recerca. "La fundació patrimonial no utilitza aquests diners per cobrir dèficit, perquè està taxativament prohibit", ha dit.

La presidenta del Comitè d'Empresa, Carmen Pérez, ha rebatut aquestes paraules assegurant que es fa un "frau" als ciutadans que deixen els seus béns, donacions o herències amb la intenció que vagin a l'hospital i a finalitats hospitalàries perquè "van a parar a una mena de fundació que fa operacions immobiliàries i operacions financeres".

stats