SOCIETAT
Societat 05/12/2012

Dues protestes pel català a l'escola i contra les retallades: 10 i 13 de desembre

Les convocatòries mostraran el rebuig de la comunitat educativa a la reforma proposada pel govern espanyol i a la limitació de recursos

Ara / Efe
1 min
Una concentració en defensa de l'escola en català del setembre del 2011 a la plaça Sant Jaume.

BarcelonaAssociacions de docents, mares, pares i estudiants de Catalunya participaran en protestes contra la llei Wert, en defensa del català a l'escola i contra les retallades. La primera protesta serà el dilluns 10 de desembre a les 18.30 h a la plaça Sant Jaume, i està convocada per les plataformes Som Escola i Escola en Català. S'ha organitzat com a reacció immediata a la reforma de la llei educativa espanyola que ataca la immersió lingüística i redueix el català a una assignatura optativa.

També es manté la protesta del dijous 13 de desembre, convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) a tot l'Estat. En un comunicat unitari, les 12 organitzacions que integren la plataforma insten a participar en una "jornada de lluita" a l'ensenyament per expressar el rebuig a l'avantprojecte de llei d'educació proposada pel govern espanyol. A Barcelona, la manifestació començarà a les 18 h a la plaça Universitat.

El manifest que acompanya la mobilització detalla que a Catalunya "hi ha un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense procedents al model educatiu català i a la immersió lingüística". Segons els convocants, la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) "aprofundeix en la privatització de l'ensenyament públic".

stats