SOCIETAT
Societat 12/03/2013

La plataforma Enllaçats per la Llengua expressa a Madrid el seu rebuig a la llei Wert

Demana la retirada del text i amenaça de traslladar la denúncia al Parlament Europeu si el govern popular no els escolta

Acn
2 min
Representants de les entitats adherides a la campanya "Enllaçats per la llengua". ARA

BarcelonaLa Plataforma Enllaçats per la Llegua ha expressat aquest dimarts al Congrés dels Diputats el seu rebuig a l'esborrany de la llei de millora de la qualitat educativa, l'anomenada "llei Wert", en considerar que atempta contra les llengües cooficials de l'estat i "les converteix en llengües de segon grau". Per aquest motiu els membres d'aquest moviment s'han reunit amb diferents grups parlamentaris (ERC, Amaiur o el BNG) per presentar-los un manifest en què demanen la retirada de la llei en cas que no "es consensuï amb la comunitat educativa".

En aquest manifest, l'avantprojecte de llei es considera "inacceptable, perquè proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora, inútil i que no serveix per preparar els alumnes per fer front als reptes actuals". La denúncia arribarà al Parlament Europeu si el govern del Partit Popular no escolta la seva petició, amenacen els membres de l'organització.

La portaveu de la plataforma, Maria Antònia Font, ha expressat la necessitat de canviar el text impulsat per Wert d'una manera "total i radical" perquè les comunitats autònomes de parla catalana puguin mantenir l'educació en la seva llengua i garantir que "els alumnes aprenguin les dues llengües oficials del seu territori, la pròpia i l'oficial de tot l'Estat".

Enllaçats per la Llengua vol que els grups parlamentaris "es converteixin en els seus altaveus i que traslladin l'enuig i la indignació de la societat civil" i asseguren que seguiran treballant per "aconseguir els drets lingüístics plens i pel dret irrenunciable a poder viure plenament en les nostres llengües".

A més, denuncien "una obsessió malaltissa i preconstitucional del ministre Wert envers les llengües cooficials de l'estat" i l'acusen de promoure "la segregació de l'alumnat per motius de llengua dins el mateix centre educatiu". Finalment, també destaquen que la llei Wert preveu la subvenció de centres de titularitat privada per garantir "el suposat dret a ignorar el gallec, el català o l'euskera".

stats