Societat 17/10/2012

Uns 2.000 estudiants de secundària es manifesten a Barcelona contra les retallades

La protesta forma part de les tres jornades de vaga convocades del 16 al 18 d'octubre a nivell estatal

Ara
1 min
Manifestació d'estudiants a Barcelona. / ACN

BarcelonaUns 2.000 estudiants de secundària (ESO, batxillerat i FP) es manifesten aquest dimecres pel centre de Barcelona en protesta contra les retallades a l'ensenyament tant de l'Estat com de la Generalitat i contra la reforma educativa que planteja el ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

La mobilització s'inscriu en els tres dies de vaga convocada a nivell estatal pels sindicats d'estudiants, que ahir va tenir un seguiment desigual a Catalunya però que avui i demà podria tenir més afectació. El ministeri d'Educació va xifrar ahir el seguiment de la vaga a tot l'Estat en un 20%, mentre que el Sindicat d'Estudiants parlava del 70%.

A Catalunya, la manifestació ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants i l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i està encapçalada per una pancarta amb el lema: "Wert dimissió, en defensa de l'escola pública".

En un ambient festiu, els estudiants han iniciat la marxa a la plaça Universitat per recórrer el carrer Pelai, la plaça Catalunya, Fontanella i Via Laietana, i dirigir-se a la plaça Sant Jaume, on tenen intenció de llegir un manifest reivindicatiu.

Els joves criden consignes com "boti, boti, boti, banquer qui no boti", "dinero para el hijo del obrero" i "si som el futur, per què ens doneu pel cul". Entre les pancartes, algunes criticaven "l'espanyolització" que va defensar el ministre d'Educació i d'altres la privatització i l'encariment de l'ensenyament.

stats