Societat 06/03/2012

Eurovegas tindrà la meitat de places hoteleres que Barcelona

El complex turístic que projecta el magnat Sheldon Adelson contempla 36.000 llits en 12 establiments

T.Gutiérrez / S.González
1 min
A la imatge, vista aèria de Las Vegas. El Govern reivindica que el projecte que sondeja Catalunya s'allunya d'aquest model.

En tan sols 800 hectàrees i 12 establiments, el macrocomplex d'hotels i oci que es disputen Madrid i Barcelona disposaria de la meitat de places hoteleres de la capital catalana, que segons xifres de Turisme de Barcelona, supera les 70.000. La xifra d'Eurovegas no és gens menyspreable, sobretot si es té en compte que algunes de les principals destinacions catalanes com Salou o Lloret, en tenen 36.000 i 30.000, respectivament.

Si en 8 quilòmetres quadrats, l’extensió de terreny que demana Adelson, s’haguessin d’encabir 36.000 places hoteleres, la densitat de població del complex es dispararia al voltant de 17.000 habitants per quilòmetre quadrat. Aquesta xifra superaria la densitat de població que correspon a una ciutat turística amb alta ocupació, com Benidorm, que en el punt àlgid de l’estiu frega els 11.000 ciutadans per quilòmetre quadrat. De fet, aquest destí turístic alacantí ofereix a hores d’ara unes 40.000 places hoteleres, una quantitat molt similar a la que projecta Adelson a l’Eurovegas.

El conseller Mena va tornar a defensar ahir aquest projecte i va assegur que "el 95% de la superfície no tindrà res a veure amb el joc, sinó amb grans infraestructures de congressos i convencions", i va destacar que el complex pretén ser un "'resort' de turisme familiar amb espectacles".

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats