Societat 16/06/2011

Felip Puig: "Aquests comportaments no poden tenir empara ni impunitat"

El conseller d'Interior parla de "nous mètodes de violència urbana" i denuncia que la voluntat dels manifestants era "impedir l'entrada de treballadors i parlamentaris al Parlament"

Marta Català / Thaïs Gutierrez
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha fet aquest matí una roda de premsa per valorar el dispositiu policial que es va activar ahir al Parc de la Ciutadella davant les protestes dels indignats a les portes del Parlament. Puig ha dit que "aquests comportaments no poden tenir ni empara ni impunitat perquè s'han comès delictes molt greus". Per això el conseller va insistir que "les investigacions continuen i des de la policia perseguirem les persones que hagin pogut cometre aquest tipus de delictes".

Fent balanç dels incidents d'ahir, el conseller ha destacat que "fins a 3000 persones es van concentrar a les immediacions del Parc amb l'objectiu d'impedir l'entrada dels treballadors i parlamentaris poguessin accedir al Parlament i amb unes ganes ferotges de batalla campal" i ha denunciat que "més de 50 diputats van haver d'entrar en furgoneta, hi va haver moments de dificultat i agressió extrema per part bona part manifestants". Segons Puig "estem davant de nous mètodes de violència urbana que sota una falsa resistència pacífica i passiva posen en dificultat la intervenció policial".

Balanç de detinguts

El conseller d'Interior ha explicat que aquest matí s'ha detingut la setena persona implicada en els aldarulls que es van viure al voltant del Parlament, que se suma als sis detinguts d'ahir. D'aquestes set persones, un té menys de divuit anys i ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors, que ja l'ha deixat en llibertat. Un altre dels arrestats ja ha passat a disposició del jutge però s'ha negat a declarar. Ha quedat en llibertat provisional però se li mantenen les acusacions. Els cinc detinguts restants estan a l'espera de passar a disposició judicial en les properes hores.

Dispositiu policial

Pel que fa al dispositiu policial, el conseller ha dit que hi ha hagut 1.800 policies involucrats en l'operació i s'ha mostrat satisfet de l'operatiu policial ja que, segons ha dit, "s'han complert tots els objectius". Aquest eren, bàsicament, "tancar el Parc de la Ciutadella per evitar que el Parlament de Catalunya es veiés amenaçat i assegurar que el ple es desenvolupés amb normalitat i els diputats poguessin sortir un cop acabés", ha dit.

stats