SOCIETAT
Societat 04/12/2010

La Fiscalia obre diligències contra els controladors per possible sedició

Està penada amb fins a vuit anys de presó. La policia irromp a l'hotel on estaven reunits els membres del sindicat de controladors

Efe
1 min
La Policia Nacional control·la l'entrada a una reunió a l'Hotel Auditòrium. Foto: EFE

BarcelonaLa Fiscalia de Madrid ha obert diligències penals per possible delicte al trànsit aeri, en la seva variable de sedició, que està penat amb fins a vuit anys de presó, segons fonts de la Fiscalia. Els articles 20 i 21 de la llei penal de Navegació Aèria estableixen el delicte de trànsit aeri i l'agreujant de sedició, en cas que s'observi una voluntat intencionada de paralitzar el trànsit aeri. Aquesta norma, de l'any 1964, preveu presó per a als membres d'una tripulació o empleats d'aeroports que, "en nombre suficient per pertorbar el serveu, abandonin col·lectivament les seves funciones a l'aeronau o l'aeroport, en actitud de protresta".

El fiscal ha demanat a la policia i a AENA que informin de quins controladors s'han absentat dels seus llocs de feina. Paral·lelament, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han procedit a identificar als controladors reunits a l'Hotel Auditorium, pròxim a l'aeroport de Madrid-Barajas. Els agents els informaven, a més, de la decisió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de militaritzar l'espai aeri. A aquest hotel, on els controladors han estat reunits durant tota la tarda, han coincidit amb alguns dels passatgers afectats per la vaga.

La fiscalia començarà a prendre declaració als controladors aquest dissabte al matí.

stats