Societat 16/07/2013

Funcionaris de Justícia protesten a Barcelona per les retallades aprofitant la compareixença d'Urdangarin

El sector ha convocat una vaga indefinida a partir del 4 de setembre

Efe
1 min
Funcionaris dels jutjats protesten per les retallades aprofitant la compareixença d'Urdangarin a la Ciutat de la Justícia de Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaUns 200 funcionaris de Justícia han protagonitzat aquest matí de dimarts una sonora protesta contra les retallades aprofitant la compareixença del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Amb el suport del col·lectiu dels 'iaioflautes', els funcionaris han protestat contra les retallades que pateixen i han lamentat que "som els més retallats d'Espanya".

La protesta ha estat convocada pel Sindicat de Treballadors de l'Administració de Justícia (STAJ) −majoritari al sector−, i també per CCOO, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) i la UGT de Catalunya, aprofitat la visita d'Iñaki Urdangarin als jutjats barcelonins.

Un portaveu de STAJ ha explicat a Efe que el proper 4 de setembre s'ha convocat una vaga indefinida de funcionaris de justícia a Catalunya, en protesta per la precària situació laboral que viuen, ha indicat.

El fet que Urdangarin hagi arribat a les instal·lacions judicials més d'una hora abans del previst ha impedit que la protesta laboral hagi coincidit amb l'entrada del duc de Palma.

Tanmateix, un grup de persones amb una desena de banderes republicanes s'han instal·lat davant la zona tancada de l'entrada principal de la Ciutat de la Justícia, que dóna a la Gran Via, per "acomiadar" amb una altra protesta el duc quan finalitzi la declaració davant la jutge, que es preveu que pot durar fins al migdia, segons han indicat fonts judicials.

Els funcionaris porten samarretes de color verd pistatxo amb el lema 'Sense justícia no hi ha drets. No a les retallades'.

stats