Política 16/07/2013

Urdangarin defensa prohibir la difusió dels seus correus personals

El duc de Palma i el seu exsoci Diego Torres han coincidit, per primer cop, en un judici i han sigut escridassats a la Ciutat de la Justícia de Barcelona

Agències
2 min
Iñaki Urdangarin, sortit de la Ciutat de la Justícia, envoltat de banderes republicanes de protesta / GETTY

BarcelonaEl duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha sol·licitat aquest dimarts al jutjat de primera instància 46 de Barcelona que mantingui la prohibició de la difusió dels seus correus electrònics personals per protegir la seva intimitat durant una vista al costat del seu exsoci i demandat, Diego Torres, segons han explicat fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat del gendre del rei, Mario Pascual Vives, ha explicat als mitjans de comunicació que ha demanat "mantenir les mesures cautelars", tot i que ha declinat revelar el contingut de la sessió d'aquest dimarts pel fet de tractar-se d'un assumpte d'intimitat, segons ha explicat. Segons Pascual Vives, la vista "ha sigut llarga i intensa".

Urdangarin i el seu exsoci a l'Instituto Nóos, que compareixien en qualitat de demandant i demandat, han estat junts durant la vista. Tanmateix, el gendre del rei ha sortit una hora abans d'acabar-se, una vegada ha finalitzat la seva declaració.

Urdangarin ha arribat a la Ciutat de la Justícia poc abans de les 9.00 hores, esquivant les protestes convocades pels funcionaris de Justícia, i ha abandonat els jutjats a les 11.13 hores, enmig de crits i insults dels concentrats a la porta dels jutjats.

Decisió en una setmana

Ara, un cop descoberts els correus electrònics d'Urdangarin amb contingut personal, la jutge que porta aquesta demanda per presumpta vulneració del dret a l'honor, en què estan també demandats vuit mitjans de comunicació per difondre els correus, té una setmana per decidir si manté la prohibició o l'aixeca.

Urdangarin i Torres –que han arribat amb 20 minuts de diferència i han marxat també a hores diferents– no han volgut fer cap declaració ni abans d'entrar ni després de sortir, i l'advocat de Torres, Manuel González Peeters, s'ha limitat a afirmar que la compareixença "ha anat bé".

Tot i això, els dos exsocis s'han trobat cara a cara per primera vegada en un jutjat, ja que, de fet, en les anteriors compareixences pel cas Nóos a Palma han acudit per separat i en dies diferents.

Del que ha passat dins la sala n'ha transcendit poca informació, perquè les parts personades han rebutjat fer declaracions, i perquè la jutge ha acceptat la petició d'Urdangarin que fos a porta tancada.

En la vista, que ha durat unes dues hores i mitja, també han comparegut com a testimonis, a petició de Mediaset, una de les empreses de comunicació demandades, el director de producció i el director del 'Programa de Ana Rosa'.

stats