Societat 20/02/2013

Gallardón anuncia una rebaixa del 80% en algunes taxes judicials

S'aplicarà a les quantitats variables per a les persones físiques en primera instància, i en recursos en les jurisdiccions civil, contenciosa administrativa i social

Efe
1 min

MadridEl ministeri de Justícia ha anunciat aquest dimecres a la defensora del poble que reduirà en un 80% les taxes judicials variables de les persones físiques en primera instància i en recursos en les jurisdiccions civil, contenciosa administrativa i social. A més, tal com ja havia anunciat, tornarà les taxes cobrades als beneficiaris de la justícia gratuïta.

La defensora del poble, Soledad Becerril, ha informat en un comunicat que ha decidit no interposar el recurs d'inconstitucionalitat contra les taxes judicials que diversos col·lectius, entre els quals el Síndic de Greuges, li havien reclamat. Becerril ho ha justificat pel fet que ha rebut la comunicació oficial de resposta a la seva recomanació de modificar les taxes. Gallardón ja havia dit que assumia la recomanació, però encara no havia concretat la magnitud de la rebaixa.

Les taxes variables en primera instància i en recursos passaran del 0,50% del valor del litigi -amb el límit de 10.000 euros- al 0,10% del valor del litigi -amb el límit de 2.000 euros. A més, Justícia ha comunicat a la defensora del poble la seva decisió d'eliminar del tot les taxes per a un major nombre de persones, avançant els efectes de l'avantprojecte de llei d'assistència jurídica gratuïta, publicat el passat gener.

stats