SOCIETAT
Societat 16/04/2012

CCOO i UGT titllen de "brutal agressió" les retallades proposades per Wert

La reforma suposaria, segons els sindicats, la supressió de 7.800 professors interins a Catalunya i un estat de precarietat a més de 8.000 substituts

Efe
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els sindicats CCOO i UGT han qualificat de "brutal agressió sense precedents" les retallades en educació proposades aquest dilluns pel ministre José Ignacio Wert, que segons els sindicats significaria la supressió a Catalunya d'uns 7.800 professors interins i condemnaria a un estat de precarietat més de 8.000 substituts.

El ministre d'Educació ha presentat a les comunitats autònomes un projecte de reial decret llei –que podria aprovar-se divendres– per apujar un 20 per cent el màxim d'alumnes per aula i fixar en 25 les hores lectives del professorat d'infantil i primària i en 20 les d'ESO, entre d'altres coses.

CCOO ha considerat aquestes retallades "un menyspreu als ciutadans que necessiten una educació més eficaç i de més qualitat". En segon lloc ha denunciat que "es va consolidant una idea cada vegada més centralista, conservadora i elitista del sistema educatiu que propugna aquest govern". UGT ha retret que la "massificació" de les aules que proposa el ministre "impedeix l'atenció personalitzada a l'alumnat, que és el que garanteix l'èxit escolar".

De la seva banda, FETE-EGT ha acusat el ministre de "desconèixer la realitat educativa de Catalunya" i ha emplaçat el Govern a convocar de forma urgent la taula sectorial d'Educació.També ha advertit que la proposta ministerial comportarà el tancament d'escoles rurals i que el professor no tingui el temps material per a tutories, atendre a les famílies o preparar les seves classes.

stats