Publicitat
Publicitat

Incendi forestal

L'alcalde de Portbou apunta que la causa del foc podria ser una cigarreta

A Catalunya Ràdio, Josep Lluís Salas també ha assegurat que els bombers han trigat 50 minuts a arribar al foc, on han mort dues persones en llançar-se al mar des d'un penya-segat en veure's acorralades per les flames

L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, ha dit a Catalunya Ràdio que el foc que ha cremat 50 hectàrees hauria estat provocat per una cigarreta llançada des de la carretera. El conseller Felip Puig només ha dit que els dos incendis de d'Empordà s'han originat a peu de carretera.

L'alcalde també ha dit que els bombers han trigat 50 minuts a arribar al foc per la N-260 i ha denunciat a SER Girona que les dues morts que s'han produït en el seu municipi s'haurien evitat si no s'hagués desviat el trànsit per la carretera N-260. Un home de 60 anys i una noia de 15 han mort després de llançar-se al mar des d'un penya-segat quan el cotxe en què circulaven a l'altura de Portbou s'ha vist envoltat per les flames.

En opinió de l'alcalde, les víctimes no s'haurien trobat en aquesta situació si, quan s'han tallat l'AP-7 i la N-II a conseqüència del foc que cremava a la Jonquera, el trànsit no s'hagués desviat cap a la N-260. Aquesta carretera s'ha tallat posteriorment, un cop s'ha declarat el foc de Portbou.

Més continguts de Societat

  1. El procés participatiu de la Diagonal va ser "insuficient i poc rigorós", segons la Síndica de Greuges

    Maria Assumpció Vilà, arran d'una queixa de la FAVB, critica la manca de "garanties de transparència"

  2. Troben una nena de 10 mesos sobre un flotador a un quilòmetre de la costa de Turquia

    Sembla que els pares es van despistar prenent el sol i la ressaca del mar es va endur el flotador mar endins

  3. Un pagès va disparar per error contra l'excursionista de Sant Martí de Centelles

    La víctima, de 18 anys, era amb uns amics en una zona boscosa