Societat 23/02/2013

Milers de persones es manifesten al centre de Barcelona per reclamar justícia social

Diverses columnes de col·lectius s'han concentrat a la plaça Catalunya a les 18.30 hores i després han marxat juntes per Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. Diversos moviments ciutadans convoquen mobilitzacions simultànies aquesta tarda a diverses ciutats de l'Estat

Ara
2 min
Milers de manifestants protesten al centre de Barcelona demanant justícia social / ACN

BarcelonaMilers de persones protesten al centre de Barcelona per reclamar "justícia social" coincidint amb el 23-F. La manifestació ha començat amb tres columnes des de diferents punts i ha confluït a la plaça Catalunya a les 18.30 hores. Des d'allà, els ciutadans han marxat cap a la plaça Sant Jaume, sota el lema 'Fem-los fora! Junts podem!', on han arribat poc després de les 19.30 hores. La mobilització està convocada per diferents associacions i plataformes, entre les quals n'hi ha de defensa dels serveis públics, com la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP); en contra de la repressió policial, com Stop Bales de Goma, i de rebuig a la precarització laboral, com els 'iaioflautes' o assemblees 15-M.

A més, entre els convocants, que són molt diversos, hi ha l'Assemblea de Ppersonal Docent Interí i Substitut, CGT ensenyament, No paguem (per un transport públic al servei de les classes populars), USTEC, Assemblea de Sarrià-Sant Gervasi, Confederació Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Ateneu rebel, Assemblea de l'esquerra de l'Eixample, Assemblea de Santa Coloma de Gramenet, Tanquem els CIES, Ateneu Roig, Ojo con tu ojo o Confederació Nacional del Treball.

14.000 manifestants, segons la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha quantificat en 14.000 persones la participació de la manifestació a Barcelona. Durant la marxa, alguns encaputxats han aprofitat per fer pintades en alguns establiments comercials. La mobilització, però, s'ha celebrat en un ambient festiu, pacífic i revindicatiu.

Manifestacions arreu de l'Estat

Més de 300 col·lectius d'arreu de l'Estat han convocat per a aquesta tarda de dissabte més d'una cinquantena de manifestacions a diverses ciutats. A Barcelona, tres columnes −l'antirepressiva, la de serveis públics i la laboral− han iniciat marxes des de diferents punts de la ciutat i s'han aplegat, a partir de les 18.30 hores, a la cèntrica plaça Catalunya. També s'han organitzat marxes a Tarragona, Lleida, Girona, Reus i Palma, entre altres ciutats catalanes.

Alguns dels moviments organitzadors de les marxes fan una crida a la "mobilització massiva per denunciar la corrupció política, les retallades socials, el cop d'estat dels mercats, la privatització de serveis públics i el sistema antidemocràtic que gestionen les elits governants".

stats