Societat 24/09/2013

La Mercè fa sortir al carrer gairebé 1,5 milions de persones a Barcelona

A més dels actes tradicionals multitudinaris, aquest any la festa major barcelonina ha girat al voltant del Tricentenari amb un gran èxit

Ara
1 min

BarcelonaLa Mercè, la festa major de Barcelona, ha registrat un ple total en la gran majoria de les activitats programades. Segons la primera estimació de públic que ha fet l'Ajuntament, la Mercè tancarà aquesta edició amb una assistència aproximada d'1.480.000 persones.

La commemoració del Tricentenari ha estat un tema transversal en la festa major d'aquest any, amb diferents actes per tota la ciutat.

Al Born Centre Cultural ha continuat la representació de l''Auca del Born', de Jordi Casanovas, amb 5.000 espectadors, així com la jornada de portes obertes del nou equipament, que al llarg dels 5 dies de festa ha rebut 60.000 persones. Des del passat 11 de setembre, han visitat el Born Centre Cultural més de 130.000 persones.

Les projeccions a la façana de l'ajuntament han tornat a ser aquest any un dels punts que han suscitat més interès per l'espectacularitat del muntatge. Més de 81.000 persones han pogut gaudir del 'mapping' creat per l'artista Franc Aleu.

Els escenaris més concorreguts han estat el Parc del Fòrum i l'avinguda Maria Cristina. El Fòrum, que ha acollit una àmplia oferta de concerts en els últims dies, ha reunit prop de 170.000 persones, una xifra que el consolida com l'espai de la festa major amb més assistència de públic. Seguidament, un total de 134.000 persones han gaudit dels concerts programats a l'avinguda Maria Cristina.

Un altre escenari amb oferta musical que ha portat també una gran quantitat de gent ha estat l'avinguda de la Catedral, amb gairebé 45.000 persones. El Festival BAM ha reunit prop de 112.000 persones, i els concerts de Mercè Música, prop de 65.000.

stats