Societat 29/10/2012

Wert diu que la seva llei "no és recentralitzadora sinó clarificadora" de les competències

Ministeri i autonomies es donen un mes per "dialogar" sobre la reforma educativa

Ara
1 min

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha assegurat aquest dilluns a les comunitats autònomes que la seva reforma "no és recentralitzadora sinó aclaridora de com l'Estat pensa exercir les seves competències en matèria de legislació bàsica", segons ha explicat que havia dit dins la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació.

Com a fruit d'aquesta reunió, el ministeri ha decidit ajornar un mes l'entrada de l'avantprojecte de llei al Congrés "per donar més temps a les autonomies" per fer aportacions.

Aquest mes, el ministre ha assegurat que "es pot dialogar de tot", sempre que "no es comprometin" els "objectius que persegueix la llei", que ha de servir, segons ha dit, per "millorar el rendiment escolar, flexibilitzar i regularitzar els fluxos cap a les modalitats educatives –avançar els itineraris cap a batxillerat i FP– i dotar de més autonomia els centres".

No obstant això, també ha remarcat que un dels elements "clarificadors" de la seva reforma en l'àmbit de les competències és, precisament, "el caràcter estatal de les avaluacions" que proposa.

La trobada d'avui, convocada per debatre la proposta de llei del ministeri, ha durat més de quatre hores i ha posat de manifest, segons el mateix ministre, l'acord amb la reforma de totes les autonomies governades pel PP i Navarra, i les discrepàncies de la resta d'autonomies, especialment de Catalunya i el País Basc, que hi veuen una invasió clara de competències.

stats