Societat 23/05/2012

Els Mossos aconsegueixen l'alliberament de dos indis segrestats a la República de Guinea

A través de la Interpol, la policia catalana ha treballat de forma coordinada amb la policia africana

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos han aconseguit, a través de la Interpol, l'alliberament de dos ciutadans de l'Índia segrestats a Guinea Conakry, el país africà conegut també com República de Guinea. Els agents han detingut a Barcelona, on vivia actualment, un dels membres de la presumpta organització segrestadora.

Els fets es remunten al 21 d'abril, quan un familiar de les víctimes va denunciar als Mossos que tenien un cosí i un cunyat retinguts i amenaçats de mort. Les víctimes, que vivien a l'Índia, s'havien posat en contacte amb un grup que els oferia la possibilitat d'entrar a l'Estat passant per la República de Guinea. Hi havien arribat, però no n'havien aconseguit sortir.

Segons els Mossos, els familiars de les víctimes havien pagat 17.000 dòlars a l'organització per les despeses dels viatges. Tot i això, el mes passat un presumpte membre del grup s'hauria presentat a la botiga del denunciant a Barcelona per exigir-li 20.000 dòlars més. La policia assenyala que el presumpte xantatgista el va amenaçar de mort i li va dir que, si no pagava, els dos familiars moririen.

A partir de la denúncia, els Mossos van identificar i detenir Khalid M., de 53 anys, veí de Barcelona i de nacionalitat pakistanesa, com a presumpte autor d'un delicte d'amenaces, segrest i promoció del tràfic il·legal d'éssers humans.

Arran d'escorcollar casa seva i trobar-hi substàncies estupefaents, també se li va imputar un delicte contra la salut pública.

Paral·lelament, la unitat central de segrestos i extorsions va posar els fets en coneixement de la Interpol i van sol·licitar la cooperació de les forces de seguretat de Guinea Conakry perquè comprovessin el segrest.

Els investigadors catalans van facilitar a les autoritats guineanes les dades de les víctimes segrestades, la dels presumptes segrestadors i també les de l'oficina bancària on els presumptes membres de l'organització tenien previst recollir el rescat pagat per l'alliberament de les víctimes.

La col·laboració i coordinació entre els dos cossos policials va desembocar en l'alliberament dels segrestats, que es trobaven en bones condicions físiques, per part de la policia de Conakry.

stats