Societat 09/05/2012

Els Mossos desallotgen la casa okupada La Rimaia i detenen una dona

Han identificat les 14 persones que hi havia a l'interior i hi ha un detingut, acusat d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. La resta han quedat imputats per un delicte d'usurpació de béns immobles

Maria Ortega
2 min
Els Mossos desallotgen el centre okupat Rimaia

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desallotjat a primera hora d'aquest matí de dimecres un edifici de luxe deshabitat a la ronda de Sant Pau de Barcelona, ocupat a l'agost de 2010 per un grup d'okupes per instal·lar l'històric centre social La Rimaia aprofitant que el bloc feia 15 anys que estava buit.

Una quinzena de furgons de la brigada mòbil han rodejat el local del número 12 de la ronda de Sant Pau des de poc després de les 6.30 hores.

Els agents han agrupat les 14 persones que hi havia a l'interior i algunes de les que s'havien concentrat davant l'edifici en una zona acordonada a la ronda de Sant Pau, on el trànsit ha estat tallat durant l'actuació policial. S'ha detingut a una persona, Elena M.C., de 32 anys, a la qual s'acusa d'atemptat a l'autoritat, i la resta han quedat imputades per un delicte d'usurpació de béns immobles.

Segons han informat a Efe fonts pròximes a l'operació, els Mossos han rebentat la porta d'entrada i han irromput a l'interior del bloc també a través dels balcons, als quals han accedit amb escales exteriors, enmig d'un fort dispositiu policial. Els advocats de la Rimaia han explicat que el jutjat número 22 havia arxivat el cas el 2010 i que ara l'ordre de desallotjament l'ha dicta el jutjat 27 i, segons l'equip legal, contra persones que van ocupar l'immoble abans que s'hi instal·lés la Rimaia.

Amb el lema "un desallotjament, una altra okupació", aquesta entitat social, autoanomenada Universitat Lliure de La Rimaia, ha anat canviant d'edifici. Després de tres desallotjaments a locals del barri de Sant Antoni, l'associació s'havia instal·lat des de finals d'agost del 2010 en aquest immoble de luxe a la ronda de Sant Pau, a prop del Paral·lel. El bloc feia uns quinze anys que era buit.

Diversos grups de persones s'han anat concentrant als voltants de l'edifici, a la confluència de la ronda de Sant Pau i l'avinguda Paral·lel, en suport als okupes, i han fet una casserolada en contra del desallotjament. Criden consignes com "La Rimaia és del barri" i "aquest desallotjament és il·legal".

Els Mossos han localitzat i comissat material "susceptible de ser utilitzat en actes de violència urbana", segons expliquen en un comunicat, com cascos, bats de beisbol, elements d'autodefensa i protecció -guants de boxa, espatlleres i genolleres-, punxes artesanes i gomes elàstiques.

stats