TRÀNSIT
Societat 19/08/2013

Dues víctimes més eleven a 12 els morts de trànsit en el tràgic pont d'agost

Dos homes de 83 i 76 anys han mort en les últimes hores a l'hospital

L. B.
3 min

BarcelonaEl pont de la Mare de Déu d'agost ha acabat amb un balanç de 12 víctimes mortals en accidents de trànsit després que en les últimes hores hagin mort dos homes ferits ingressats a l'hospital. L'accident més greu va passar a la Roca del Vallès. Per causes que encara s'estan investigant, dos turismes van topar de cara a la C-352, a l'altura de la Roca del Vallès, al Vallès Oriental. La passatgera d'un dels vehicles, una dona de 73 anys i veïna de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), va morir. Tres persones més van quedar ferides greus, dos dels quals han mort en les últimes hores. Són un home de 83 anys i un altre de 76.

L'últim sinistre que es va registrar diumenge va ser a l'A-2, a l'altura de Jorba (Anoia). Va passar poc abans de les nou del vespre, al punt quilomètric 542 en sentit Barcelona. Un turisme va entrar a la via en sentit contrari i va topar frontalment contra un altre cotxe. El conductor del vehicle que anava en sentit contrari, un noi de 26 anys, va morir i va provocar dos ferits lleus que van ser traslladats a l'Hospital d'Igualada.

Unes hores abans, a Mataró, una dona de 54 anys havia mort després de caure de la moto en què viatjava com a copilot i impactar contra la tanca protectora de la carretera. El conductor de la moto va quedar ferit lleu i va ser traslladat a l'Hospital de Mataró.

Dissabte a la tarda, un veí de Barcelona de 69 anys va morir després que el cotxe que conduïa sortís de la via i impactés contra un mur a la carretera C-16, al terme municipal de Cercs (Berguedà). Una dona que seia al seu costat va resultar ferida greu i va ser traslladada pel SEM a l'Hospital de Berga.

El divendres 16 d'agost un home de 84 anys va morir després que el totterreny que conduïa sortís de la via i bolqués. L'accident va tenir lloc a la carretera B-24, a Pallejà (Baix Llobregat).

El dia més negre del pont va ser el dijous 15 d'agost. A Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), un turisme va sortir de la via i hi va morir el copilot, un veí d'Agramunt de 19 anys. El conductor va resultar ferit greu i se'l va traslladar a l'Hospital Arnau de Vilanova.

El mateix dia, a la C-59, a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), dos cotxes van xocar de cara en un accident en què va morir el passatger davanter d'un dels turismes, un veí de Sant Feliu de Codines de 79 anys. Cinc persones més van resultat ferides de diversa consideració, una menor i una dona en estat greu, una dona en estat menys greu i un adult i una menor en estat lleu.

Finalment, també dijous, una noia de 23 anys va morir a la C-17, a la Garriga (Vallès Oriental). El cotxe en què viatjava va sortir de la via després d'impactar amb un gos i va caure per un pont fins al riu, en una caiguda d'uns 30 metres. La conductora i la passatgera del darrere van resultar ferides greus.

A banda d'aquests accidents en vies interurbanes també n'hi ha hagut dos de mortals a dins de municipis. És el cas del que va tenir lloc dijous a Lleida, quan un motorista de 21 anys va morir després de perdre el control del vehicle i xocar contra una marquesina. A Amposta, una col·lisió frontal entre un turisme i una furgoneta va causar una víctima mortal, un jove de 21 anys, i quatre ferits lleus.

stats