Societat 10/04/2013

Rigau: "És impossible canviar la llengua del grup per un alumne"

Ensenyament ha recorregut la interlocutòria del TSJC davant del Suprem i no l'acatarà

Sònia Sánchez
1 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aquest dimecres al Parlament

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest dimecres que no contempla "la possibilitat d'executar la resolució" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "en els termes en què està presentada" i que estipula que cal escolaritzar en castellà tot el grup escolar quan ho demani un alumne. La consellera ha insistit que el Govern no aplicarà la interlocutòria perquè confia que la resolució al recurs que ha presentat davant del Tribunal Suprem "serà favorable" a la Generalitat.

Rigau ha remarcat que "és impossible que es canviï la llengua del grup" si ho demana només un alumne, perquè la llengua del grup "no és casual sinó que forma part del projecte lingüístic del centre", una competència del centre que li ve donada per les lleis orgàniques d'educació tant estatals com catalanes. "No és viable perquè no té en compte els drets dels altres pares", ha dit Rigau, per argumentar el seu convenciment que el Suprem acabarà donant la raó a la Generalitat.

En la seva declaració al Parlament Rigau ha explicat que la decisió del TSJC és una "mesura cautelar dictada a patir d'un procediment sobre el qual no hi ha sentència, però aquesta mesura i la resta del paquet ha estat recorreguda davant del Tribunal Suprem".

"Exprimirem al màxim el nostre dret de defensa per preservar un model lingüístic que té 30 anys d'història. Lamentem haver-lo de defensar sempre però no ens cansarem de fer-ho", ha sentenciat la consellera.

stats