Societat 14/09/2015

Rigau: "L'alumne no ha quedat perjudicat en res, s'ha demanat un sobreesforç al professorat"

La consellera d'Ensenyament, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que confia que aviat es canviarà la Lomce

Ara
2 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aquest dilluns a la tarda. / ACN

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha admès avui que des del 2011 hi ha 1.500 mestres menys, però que, en canvi, han augmentat les hores lectives per a cada professor. "L'alumne no ha quedat perjudicat en res, s'ha demanat un sobreesforç al professorat", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha desmentit que, tal com diu l'Assemblea de Docents, s'hagin perdut 190 hores lectives per centre. Sobre la quantitat de professors interins ha dit que per primera vegada s'ha autoritzat cobrir el 100% de les jubilacions i que, per tant, es podran convocar oposicions "en un futur immediat".

Sobre la disminució d'arribada de diners per part de l'Estat, Rigau ha dit que "representa que el govern central ha fet mesures d'austeritat molt fortes i ha deixat d'enviar diners a les comunitats, els diners que anaven a les llars d'infants, les escoles de música...". "Quan Madrid diu que estalvia és que han retallat a les comunitats i ha sobre les han obligat a retallar sobre el seu pressupost", ha afegit. A més, ha dit que tot i això s'ha començat a recuperar la inversió, que s'havien congelat construccions però que, en canvi, s'han fet o començat 500 obres.

Rigau també ha assegurat que no han fet currículum nou per a batxillerat perquè esperen un canvi a la Lomce: "A batxillerat hi ha unes orientacions com cada any per no forçar una aplicació de la Lomce, entre altres coses perquè creiem que a batxillerat és on primer hi haurà canvis perquè ho han demanat totes les comunitats". Rigau creu que el possible canvi de govern amb les eleccions i els canvis a la Conferència sectorial d'educació faran possible, aviat, un canvi de la Lomce.

Sobre el decret d'educació inclusiva, Rigau ha dit que s'ha creat un grup de treball per canviar el del 1979 i que el nou es comença a tramitar aquest trimestre, que potser s'ha allargat la tramitació, però perquè han volgut esperar a tenir el consens. Tot i això, ha afegit, ja han posat els recursos, 300 especialistes.

A l'octubre hi haurà la primera reunió d'Ensenyament amb el Consell d'Europa per aportar la documentació per aconseguir l'aval al model global. "Nosaltres el que hem presentat al Consell d'Europa és bàsicament per la dimensió plurilingüe del nostre model, ja tenim un 66% que faran matèries en anglès i introduiran progressivament les diferents llengües", ha explicat Rigau.

stats