Ensenyament
Societat 11/05/2011

Rigau s'acull als criteris aprovats per Andalusia i demana el doble de places a les oposicions de mestre

La consellera calcula que si s'apliquen els criteris de càlcul pactats entre l'Estat i la Junta, Catalunya podria convocar 2.580 places de secundària. El recurs del ministeri d'Economia a la convocatòria catalana considera que les 1.245 que ofertava la Generalitat són excessives

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'acollirà als criteris de càlcul de places docents aprovat per l'Estat en la convocatòria d'oposocions a Andalusia i demanarà duplicar l'oferta actual de places a les oposicions catalanes de secundària, sobre la qual pesa encara el recurs judicial del ministeri d'Economia i Hisenda, que la considera excessiva.

Després que la setmana passada l'Estat presentés un recurs judicial contra la convocatòria catalana d'oposicions a secundària, de 1.245 places, el ministeri de Política Territorial i Administració Pública va pactar ahir amb la Junta d'Andalusia una convocatòria d'oposicions de mestre de 3.796 places. L'acord amb aquesta comunitat preveu sumar les 1.596 places que li corresponen com a reposició del 30% de jubilacions i 2.200 places més que s'afegeixen per la consolidació del lloc de treball d'aquells que eren interins a 1 de gener de 2005, en virtut de la disposició transitòria quarta de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP).

Rigau assegura que en el cas català aquesta disposició de l'EBEP permetria convocar 2.145 places de funcionari docent (com a consolidació dels interins que hi havia a 1 de gener de 2005), que se sumarien a les 435 places que representen el 30% de jubilacions, tal com reclama el ministeri d'Economia i Hisenda. Per això, els representants de la Generalitat que la setmana que ve es reuniran amb responsables del Govern espanyol per tractar de desencallar aquest assumpte, els demanaran poder convocar aquestes 2.580 places totals, en lloc de les 1.245 que estan recorregudes.

Alhora, el gabinet jurídic de la Generalitat presentarà aquesta mateixa tarda les al·legacions al recurs contenciós-administratiu de l'Estat contra la convocatòria catalana. En aquestes argumentacions, el Govern català s'acollirà també a l'acord tancat ahir entre l'Executiu central i Andalusia "per demostrar que la convocatòria prevista de 1.245 no supera el màxim previst de places docents que es podrien convocar", va assenyalar Rigau.

stats