Societat 12/04/2011

Rigau: "És un escàndol que els nens fessin cua amb els pares per veure Justin Bieber en hores de classe"

La consellera d'Ensenyament creu que la Guàrdia Urbana ho hauria d'haver notificat perquè "lluitar contra el fracàs escolar és la seva obligació". Qualifica els pares de "col·legues" per deixar els fills fer campana

Jordi Nicolás Soler
2 min
Adolescents esperant el concert de Justin Bieber

Barcelona"És un escàndol que els nens facin cua amb els pares en hores lectives per veure un concert per a adolescents". Així de contundent s'ha mostrat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en referència al concert de Justin Bieber al Palau Sant Jordi de Barcelona el 6 d'abril. En declaracions a RAC1, la consellera ha assegurat que "la Guàrdia Urbana hauria d'haver notificat els alumnes que hi havia perquè han de lluitar contra l'absentisme escolar, i fins i tot els podrien multar", ha afegit. Rigau ha qualificat els pares que feien cua amb els seus fills de "col·legues". "Imagini's com han canviat els models", ha dit.

Desenes de nens acompanyats pels seus pares van fer cua davant del Palau Sant Jordi per veure l'estrella adolescent del pop, des de cinc dies abans del concert, divendres 1. El concert era un dimecres.

Supressió de la sisena hora

D'altra banda, la consellera d'Ensenyament ha assegurat que la supressió de la sisena hora de la jornada escolar als centres públics "no suposa un risc per al rendiment educatiu". "A la majoria de països són 25 les hores lectives, a França en són 23", ha afegit. Pel que fa a les demandes d'estabilitat per part de diferents col·lectius educatius, Rigau ha admès que "és difícil aconseguir uniformitat en el sistema educatiu català". En aquest sentit, la consellera ha recordat que "la llei d'educació va crear un marc estable, i estableix que la jornada lectiva és de cinc hores i que es pot allargar". "D'això molts ja no se'n recorden. Nosaltres apliquem la llei", ha dit. "La sisena hora, no lectiva, es garantirà en aquells entorns amb condicions socioeconòmiques desfavorables i servirà per fer allò que abans anomenàvem 'repàs' o per acollir el nou alumnat", ha assegurat.

Retallades

Tanmateix, Rigau ha volgut tranquil·litzar els mestres: "No perilla cap lloc de treball, tenim 15.000 alumnes més". En aquest sentit, ha assegurat que "no hi ha retallada". El tema és, segons la consellera, que "amb els mateixos que som ara atendrem 15.000 alumnes més". Per tant, la reducció econòmica es concentrarà "en les obres, la substitució de barracons i, en conseqüència, en el calendari de construcció de nous centres escolars". "Nosaltres hem preservat la docència", ha sentenciat.

stats