Societat 09/02/2011

Una avaria en el sistema de senyalització a Sants causa retards d'almenys 15 minuts a les línies R1, R3, R4 i R7

1 min

BarcelonaUna avaria en el sistema de senyalització a la via 8 de l'estació de Sants provoca retards d'almenys quinze minuts aquest dimecres al matí als combois de les línies de Rodalies R1, R3, R4 i R7 en direcció a l'estació de Plaça Catalunya, segons informa Adif. La incidència s'ha produït poc abans de tres quarts de vuit del matí. Els tècnics d'Adif s'han desplaçat fins al punt on hi ha l'avaria per intentar normalitzat la circulació. Aquesta avaria se suma a la ja produïda entre sis del matí i tres quarts i cinc minuts de vuit del matí, també en el sistema de senyalització, al trajecte Vic-Balenyà de la línia Barcelona-Puigcerdà. En aquest cas, s'han produït retards de 25 minuts a la R3.

En ambdós casos, s'ha detectat una ocupació de circuits, fet que ha comportat que, per motius de seguretat, els senyals que funcionen de forma automàtica es posin en vermell. Aquesta circumstància provoca que el pas dels trens s'hagi d'autoritzar de forma manual, cosa que origina retards, sense que en cap moment s'hagi d'interrompre la circulació.

Adif obrirà una investigació per determinar les causes que han originat aquestes dues incidències.

Renfe i Adif informen de les incidències per megafonia de trens i estacions, servei SMS, Transmet, telèfon d'informació i atenció al client 902 41 00 41 i pàgina web gencat.cat/rodalies.

stats