TRIBUNALS
Societat 17/05/2012

El TSJC rebaixa a 10 milions d'euros la multa a Red Eléctrica per l'avaria de l'estiu del 2007

L'avaria a la subestació de Maragall va provocar que milers d'abonats es quedessin sense servei. La Generalitat i la companyia podran recórrer la decisió al Suprem

Ara / Efe
1 min

BarcelonaUna sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha establert que la multa interposada per la Generalitat a Red Eléctrica Española per l'avaria de l'estiu del 2007 quedi establerta en 10 milions d'euros. La decisió judicial rebaixa en un milió d'euros l'acord de govern de l'executiu català, que havia fixat una multa d'11 milions. El TSJC ha estimat en part el recurs interposat per la companyia contra la sanció que li va imposar el departament d'Economia l'any 2008. L'avaria i la posterior apagada que hi va haver el juliol del 2007 a la subestació de Maragall de Barcelona van deixar sense llum més de 300.000 abonats. Tant Red Eléctrica Española com el Govern tenen la possibilitat de recórrer la sentència al Tribunal Suprem si ho consideren oportú.

L'altr tribunal avala la multa a Red Eléctrica per considerar que la companyia "va infringir l'obligació legal de garantir la continuïtat del subministrament elèctric, ja que sent titular de la línia de 220 quilowatts va incomplir l'obligació de mantenir-la en les condicions adequades". L'apagada va començar a la subestació de Collblanc de Barcelona amb la caiguda d'un cable de Fecsa-Endesa sobre les instal·lacions de Red Eléctrica, fet que va derivar en un incendi a la subestació de Maragall, propietat d'aquesta última companyia. Les dues empreses es van responsabilitzar mútuament de l'apagada, però la Generalitat va acabar multant Red Eléctrica amb 11 milion i Fecsa Endesa amb 10 milions.

stats