Societat 15/12/2011

Tota la ciència que amaga una copa de vi

L'enòleg Ramon Viader recull en un llibre els aspectes científics i tècnics sobre el procés que es desencadena en el cos humà cada vegada que fem un glop de vi

Thaïs Gutiérrez
1 min
Tota la ciència que amaga una copa de vi

BarcelonaL'enòleg Ramon Viader considera que el sector vinícola "s'estava allunyant del mètode científic". Aquest expert, farmacèutic de formació, troba a faltar "més coneixements tècnics sobre com percep el vi el cos humà".

Viader explica que en el cas del vi els dos sentits més importants són el gust i l'olfacte perquè inclouen la percepció dels gustos, les olors i les sensacions que genera aquesta beguda. Aquests dos sentits reben el nom de viscerals perquè s'associen a les funcions gastrointestinals i "són estimulats per les molècules que contenen en solució els fluids nasals i bucals", segons explica l'autor en un dels seus llibres sobre vi i ciència.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

Accés al portal Araelsnostresvins.cat

stats