Ensorrament a Madrid

Els Bombers troben els cossos dels dos treballadors morts per l'esfondrament d'un edifici a Madrid

Els serveis d'emergència han trigat vuit hores a retirar la llosa de vuit tones que els ha sepultat

ARA
2 min
Part del forjat de l'edifici de Madrid que s'ha esfondrat

MadridEls Bombers han trobat els cossos dels dos treballadors que han mort a Madrid després que els hagi caigut a sobre el forjat d'un edifici que es rehabilitava. Els serveis d'emergència han trigat vuit hores a retirar la llosa de vuit tones que els ha sepultat i han necessitat l'ajuda de grues d'alt tonatge per recuperar els cadàvers. "Han estat tasques complicades, en una situació força crítica i amb necessitat de coneixements tècnics", ha resumit el supervisor de Bombers de Madrid, José Luis Legida. La policia judicial investiga els fets i la Inspecció de Treball també investigarà les circumstàncies d'aquest accident laboral.

Poc després que es produís l'esfondrament, cap a les 11 del matí, l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida, ja avançava en una atenció als mitjans des del lloc dels fets que "malauradament" era "molt difícil que puguin estar amb vida". Els Bombers de l'Ajuntament de la capital espanyola han treballat durant el dia amb la "hipòtesi de recuperació de víctimes mortals" i no amb la de rescatar-los amb vida. Segons ha explicat Legido, han actuat amb una "estratègia defensiva, prioritzant la seguretat dels intervinents". Els treballs, ja ha avisat a mitja tarda, s'esperaven "lents".

El motiu és que l'edifici està "inestable", segons han remarcat els serveis d'emergències, que no han confirmat la mort dels treballadors fins que han pogut accedir als cossos, per molt que veien "molt difícil que estiguin amb vida". "Hi ha una llosa i diverses bigues que amenacen de caure" la qual cosa fa "molt complicat" que els Bombers puguin accedir a l'edifici, ha apuntat també Almeida. L'ensorrament s'ha produït al nord de Madrid, entre els carrers Lezama i Llodio, del districte de Fuencarral-El Pardo.

Una altra persona ha estat rescatada i traslladada a l'hospital amb una fractura a la cama i múltiples contusions i els dos treballadors sepultats són els únics a qui el cap d'obres no ha pogut localitzar després de l'ensorrament del forjat. Les obres eren per modificar l'ús de l'edifici i convertir-lo en un immoble residencial de 140 habitatges. Les víctimes, segons recull EFE, són dos homes que feia prop de mig any que treballaven en aquesta obra. Es tracta de Ngolo, un home d'origen nigerià de 50 anys, i Álvaro, un home d'origen colombià d'uns 30.

Almeida ha dit que l'Ajuntament ja està revisant que el procediment administratiu i les llicències urbanístiques de què disposaven fossin correctes. D'altra banda, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat que la Inspecció de Treball investigarà aquestes morts i les circumstàncies de l'accident laboral.

stats