Societat 27/05/2013

Trias: "No m'he passat vuit anys a l'oposició per marxar a casa després de quatre anys"

L'alcalde de Barcelona dóna per fet que serà el candidat de CiU a les properes eleccions municipals

Maria Ortega
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat per fet aquest dilluns en un acte a la Universitat Pompeu Fabra que tornarà a ser el candidat de CiU a l'alcaldia d'aquí dos anys. "No m'he passat vuit anys a l'oposició per ser aquí quatre anys i marxar a casa", ha assegurat, després de concretar que "el canvi" que va prometre en campanya electoral "es veurà a mig i llarg termini", i de mostrar-se convençut que el seu partit tornarà a guanyar les eleccions. Sota el títol 'Projectes i oportunitats per a la Barcelona del 2020', Xavier Trias ha conversat amb la periodista Patrícia Gabancho i alguns assistents a l'acte sobre l'actualitat de la ciutat i ha fet balanç de la primera meitat del seu mandat.

S'ha referit, en aquest sentit, al seu govern en minoria –reconeix que a vegades l'oposició no li "dóna ni aigua", però que el pacte d'inversions amb el PP li dóna ales per fer "moltes coses"– i a projectes de transformació importants com el de les Glòries, que veu clar que ha de ser un parc sense anella elevada. L'alcalde, de fet, ha assegurat que somia un Cap d'Any amb el parc ple de gent i la torre Agbar il·luminada. Per això, ha qualificat d'"esperpèntic" el debat sobre si l'anella s'ha d'enderrocar o no i ha assegurat es tirarà a terra, com es va acordar el 2007, "perquè vam quedar que es tiraria" i "els veïns continuen volent que es tiri".

Trias també ha parlat de la polèmica de Colom vestit del Barça per insistir que el seu equip no tenia intenció d'ofendre l'Espanyol i que es tracta "només d'una campanya comercial". Ha confessat, però, que quan viatja ho fa amb una samarreta del Barça firmada per Messi i un llibre del Celler de Can Roca per regalar i difondre, així, la ciutat i el país.

Una vegada més, com sempre que aborda temes relacionats amb el turisme –ha fet una defensa acèrrima de la importància del turisme per a la ciutat–, Trias ha reclamat que Barcelona tingui una participació en l'IVA i, en aquesta ocasió, ha facilitat una xifra nova, l'estimació de quant li ha costat a Barcelona l'augment de l'any passat: 74 milions d'euros. L'alcalde ha resumit, també, com a prioritat, la necessitat de dissenyar un nou pla estratègic metropolità.

A l'hora d'abordar la situació a Ciutat Vella, on el seu equip ha negociat amb el PP una revisió del pla d'usos que obre la porta a la instal·lació de nous hotels, Trias ha defensat aquest pas per controlar la situació dels apartaments turístics. L'alcalde s'ha mostrat convençut, a més, que d'altres projectes que, de moment, no han comptat amb suport polític per tirar endavant, com les Portes de Collserola, s'acabaran fent perquè la "idea és bona".

Trias també ha assegurat que tots els regidors del seu equip votaran a favor de l'ingrés de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), però ha demanat a Jordi Portabella (UxB), el president del grup municipal d'Unitat per Barcelona i qui més ha insistit en aquest punt, que ho proposi en el moment que surtin els números. "Si fem la votació, no la podem perdre", ha conclòs.

stats