SOCIETAT/EDUCACIÓ
Societat 26/04/2013

La UPC negocia els pressupostos del pròxim curs

El secretari d'Universitat es mostra optimista d'arribar a un acord després de reunir-se amb representants de la universitat

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari d'Universitats Antoni Castellà, s'ha reunit aquest dijous amb l'equip de govern de la Universitat Politècnica de Catalunya i els representants del Personal d'Administració i Serveis del centre. Les darreres manifestacions incentivades pels estudiants i els docents han provocat una aproximació del secretari per tractar els pressupostos imposats a la universitat pel proper any i arribar a l'entesa.

Un cop finalitzada la reunió, Castellà s'ha mostrat confiat en trobar una resolució que eviti l'acomiadament de treballadors interins reduint el salari o la jornada laboral de la plantilla. L'acord, que hauria d'arribar durant les properes hores, perjudicaria als 200 professors associats del centre que tenen en la docència una segona ocupació, perquè la UPC ha decidit trencar aquest tipus de vincle professional, i perdran la seva feina.

Castellà ha criticat les mobilitzacions estudiantils a la UB i a la UAB perquè els pressupostos d'aquestes universitats "no contemplen cap acomiadament", al contrari de les que s'han produït a la UPC, on tenen "tot el sentit".

stats