SOCIETAT
Societat 10/12/2012

El rector de la Universitat Complutense de Madrid diu que la proposta de Wert és un "pas enrere"

José Carrillo defensa la immersió i creu que la reforma educativa suposa "una agressió" al model català feta des del "nacionalisme centralista"

Acn
2 min

BarcelonaEl rector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), José Carrillo, ha assegurat aquest dilluns que la proposta de llei educativa que el ministre Wert ha posat sobre la taula suposa "una agressió a la immersió lingüística" sense precedents que no té cap fonament docent i que parteix només d'una postura ideològica. Durant la roda de premsa a Madrid, Carrillo ha recordat que el sistema ha funcionat bé a Catalunya, on no hi ha ningú que no conegui perfectament el castellà, i ha destacat que el PP el va avalar mentre governava José María Aznar. Segons el rector, la proposta de Wert suposa fer "un pas enrere". Carrillo ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta durant una roda de premsa posterior a la lectura del manifest 'La universitat, garantia de futur', que han subscrit responsables de 50 universitats públiques espanyoles.

El rector de la Complutense ha criticat el text que José Ignacio Wert pretén convertir en projecte de llei i ha afirmat que la proposta del ministre suposa "un atac a la immersió lingüística" sense precedents. Segons Carrillo, contràriament al que es diu, la immersió lingüística a Catalunya "no suposa no conèixer el castellà" perquè ell "no coneix cap català que no sàpiga parlar perfectament castellà".

En aquest marc, ha recordat que "el model català és vigent des de fa moltíssims anys" i mai fins ara s'havia qüestionat. "Fa vint anys, el PP no només no es va oposar a aquest model a Catalunya, sinó que, a més, l'aprovava", ha recordat. Segons el rector, ara "hi ha hagut un canvi de posicionament del PP" que està motivat per plantejaments "ideològics" però no docents. "En molts casos parlen dels nacionalismes perifèrics, però de vegades el nacionalisme centralista també té efectes perniciosos en aquests temes", ha apuntat el rector. La proposta del ministre "és un pas enrere", ha dit Carrillo.

stats