Societat 12/08/2013

Les xemeneies de Sant Adrià són d'Endesa, i els terrenys, de Banesto

Això segons CiU, que acusa l'alcalde Joan Callao "d'enganyar" i donar "falses esperances" als ciutadans per prometre un "procés participatiu" sobre el futur de la instal·lació

Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu de CiU a Sant Adrià de Besòs, Mireia Hernández, ha acusat l'alcalde Joan Callau (PSC) "d'enganyar" i donar "falses esperances" a la ciutadania amb l'anunci d'un "procés participatiu" per decidir el futur de les tres xemeneies. Hernández ha explicat que les xemeneies són d'Endesa i que els terrenys són propietat de Banesto. Per aquest motiu, ha assegurat que l'alcalde no pot plantejar que la ciutadania decideixi l'ús d'un equipament que no és municipal. Callau ha explicat en una entrevista publicada aquest dilluns a l'ACN que l'Ajuntament obrirà el procés a partir d'aquesta tardor perquè els veïns decideixin què s'ha de fer amb l'edifici.

CiU ha demanat al govern del PSC que s'assegui amb els propietaris i amb la resta de partits per "saber on som" i resoldre el tema. Mireia Hernández no té constància que l'equip de govern s'hagi reunit amb Endesa o Banesto per parlar sobre l'edifici de les xemeneies i els terrenys del costat. Des de CiU són partidaris de mantenir en peu l'edifici i instal·lar-hi un equipament "amb viabilitat", però "sense que costi diners als ciutadans".

L'alcalde Joan Callau ha assegurat a l'ACN que aquest mateix any s'iniciarà el procés participatiu sobre el futur de les tres xemeneies. "Encetarem un procés de participació amb la ciutadania amb unes línies mestres que fixaran els tècnics i, a partir d'aquí, obrirem el debat", ha explicat. L'alcalde voldria que fos un equipament de tipus cultural que generi activitat econòmica i llocs de treball per als veïns de Sant Adrià. "És fàcil fer la carta als Reis", comenta Callau conscient que la transformació de l'espai serà a mitjà o llarg termini. L'alcalde també ha afirmat que en el moment de fer obres s'aprofitarà per urbanitzar l'entorn i obrir la ciutat al mar en aquell punt.

Referèndum

L'any 2008 els ciutadans ja van decidir en referèndum mantenir en peu l'històric edifici, després que la companyia elèctrica anunciés l'aturada definitiva de la central tèrmica per a l'any 2011. Actualment s'hi està fent el desmantellament interior i, a banda de les tres xemeneies, també es conservarà l'antic edifici de turbines i algun element interior.

stats