Societat 30/10/2011

Els aeroports de Reus i Girona comencen la temporada d'hivern més difícil

Un centenar de treballadors de l'aeroport de Reus es quedaran sense feina per la falta de vols comercials a partir d'aquest dilluns, per la interrumpció de vols comercials de Ryanair

Ara/ACN
2 min
L'aeroport de Reus, completament buit. ACN

BarcelonaAquest dilluns s'acaba la temporada d'estiu a l'aeroport de Reus i comença la tempora d'hivern més complicada. En una setmana, l'aeroport de Reus es quedarà sense vols comercials per la marxa temporal de Ryanair fins al proper abril. Aquesta interrupció del servei també implicarà l'acomiadament d'un centenar de treballadors a l'aeroport del Camp de Tarragona.

L'últim vol destí Dublín de la companyia irlandesa està previst per diumenge 6 de novembre. Les administracions ja van estimar que el fet que Ryanair deixi d'operar a l'aeroport de Reus aquest hivern provocarà la pèrdua de 75.000 passatgers al territori. L'aeroport de Reus va treballar l'hivern passat amb 9 destinacions, 28 rutes i 54 operacions setmanals, un volum d'operacions que ja va ser un 11% inferior a l'hivern de 2009. Aena, mentrestant, negocia amb tretze companyies amb l'objectiu d'acabar amb l'estacionalitat de l'aeroport de Reus i atreure el turisme rus i britànic.

Les administracions van xifrar aquesta decisió de la companyia irlandesa en una pèrdua de 75.000 passatgers al territori. Mentrestant, Aena està negociant amb 13 companyies d'11 països perquè operin a l'aeroport de Reus. El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona també s'està movent amb l'objectiu de potenciar la visibilitat de l'aeroport. Un dels princiapals objectius, ara, és recuperar part del mercat britànic perdut en els darrers anys, i potenciar els bons resultats que ha obtingut el turisme rus, molt present al territori en la última campanya d'estiu.

La pèrdua dels vols comercials per a aquest hivern no afectarà els treballadors d'Aena a Reus. I és que l'aeroport manté un 50% de l'activitat per la seva capacitat operativa i la seva funció social que durà a terme gràcies a la base de salvament marítim, l'helicòpter de servei de la Guàrdia Civil i els diferents vols corporatius i privats que mantenen activitat a l'aeroport.

Girona, a la meitat

Pel que fa a l'aeroport de Girona, Ryanair ha complert les amenaces d'aplicar una dràstica reducció en l'activitat per desacord en el nou conveni que s'ha de signar amb el govern de CiU. Durant la temporada d'hivern ha reduït a la meitat les destinacions que ofereix des d'aquest aeroport.

De 46 rutes es passa a 23. Més significativa és la caiguda de les freqüències dels vols, ja que les operacions passen de 472 per setmana a només 174, un 63% menys.

stats