Societat 29/06/2011

Volant amb oli de cuina reciclat

Un vol Amsterdam-París serà avui el primer trajecte comercial propulsat amb un biocombustible fet a partir d'oli de cuina reciclat

Miquel Bernis
1 min
Avió de KLM / GETTY

p { margin-bottom: 0.21cm; } L'aerolínia holandesa KLM ha anunciat mitjançant el seu canal de twitter que avui farà un vol comercial Amsterdam-París amb un combustible molt particular: l'avió s'enlairarà amb un biocombustible fet a partir d'oli de cuina reciclat.

L'empresa ja va fer proves satisfactòries amb aquesta font d'energia durant el 2009 i ara s'ha decidit a introduir el nou combustible a l'aviació comercial. KLM ha aclarit que aquest bioquerosè compleix les mateixes especificacions tècniques que el querosè convencional, i que per tant no obliga a fer cap modificació en els processos habituals de preparació del vol.

L'aerolínia holandesa ja havia anunciat abans de Sant Joan que aviat faria servir aquest nou biocombustible en 200 vols comercials Amsterdam-París, un trajecte ideal per començar, ja que es tracta d'una ruta curta de només una hora. En un principi KLM tenia previst començar a fer aquests vols durant el setembre però mitjançant el seu canal de twitter ha anunciat que avui el vol KL 1233 serà el primer d'aquestes cracterístiques.

stats