SOCIETAT
Societat 08/12/2012

El bisbe Casaldàliga, obligat a fugir de casa seva per amenaces de mort

La policia ha custodiat el seu trasllat a uns 700 quilòmetres de Sao Felix do Araguaia, el poble del Brasil on resideix des de fa 40 anys. Casaldàliga s'ha implicat en la lluita pel retorn de les terres als indígenes

Ara
1 min
Pere Casaldàliga

BarcelonaEl bisbe Pere Casaldàliga ha hagut de marxar de Sao Felix do Araguaia, el poble brasiler que ha estat casa seva en els darrers 40 anys, després de rebre diverses amenaces de mort. Casaldàliga, que s'ha implicat en la lluita pel retorn de les terres als indígenes, ha hagut de marxar pel clima de violència creixent a la zona. Custodiat per la policia, el bisbe va ser traslladat aquest divendres en avioneta a uns mil quilòmetres de distància. Casaldàliga, un emblema de la defensa de la causa indígena, ha estat acollit a casa d'un amic religiós per qüestions de seguretat.

El bisbe català sempre ha donat suport als indis Xavantes, originàriament propietaris d'aquestes terres que després van passar a les mans dels terratinents. Casaldàliga, de 84 anys i malalt de Parkinson, ha rebut noves amenaces de mort per un conflicte latent des de fa mig segle. Aquest mes de desembre els terratinents hauran de ser desallotjats de les terres, d'acord amb una ordre ministerial que fa més de 20 anys que està pendent de compliment.

stats